Skriv ut denna sida

Hungerstrejk i Stockholm

Nils Lundgren 21 mars 2012

Hungerstrejkande kurder besöker Klara kyrka vid 11:30-tiden på onsdagen för att uppmärksamma det kurdiska folkets utsatta situation i Turkiet. Hungerstrejken pågår i Fredstältet mittemot Kulturhuset vid Sergels Torg. Kurder hungerstrejkar över hela Europa för ett fritt Kurdistan, för mänskliga rättigheter och rätten till ett land, en kultur och yttrandefrihet.

Hungerstrejkade kurder besöker S:ta Clara kyrka

Hungerstrejken i Stockholm är idag inne på sin andra dag. Aktivisterna har fått stor uppmärksamhet och gästats av tiotals personer. Enligt erhållna uppgifter kommer man att besöka Klara kyrka vid T-centralen på hungerstrejkens tredje dag.

Kurder i Sverige firar vårdagsjämningen Newroz som infaller den 21 mars, i hungerstrejk. Enligt erhållna uppgifter kommer de hungerstrejkande att besöka Klara kyrka vid T-centralen vid 11:30-tiden på onsdag. Där kommer att man träffa präst Nils Lidskog och överlämna en dossier som inrymmer information om varför man hungerstrejkar och om det kurdiska folkets utsatta situation i Turkiet. Dossiern finns på engelska och går att erhålla hos dem hungerstrejkande på Fredstältet mittemot Kulturhuset vid Sergels Torg.

Efter besöket i kyrkan kommer man att ha en minnesstund för de personer som fallit martyr under Newrozfirandena. Aktivisterna välkomnar vänner till minnesstunden.

Stockholm, den 21 mars 2012

Med ytterligare information:
Ayse Göktepe  0704386069
Murat Kuseyri  0739751508
Helsingborgs Dagblad Hd.se

Hungerstrejkar för sina rättigheter

"Kurder hungerstrejkar över hela Europa för ett fritt Kurdistan. Kurdfrågan är stor och omfattande. Den handlar om mänskliga rättigheter och rätten till ett land, en kultur och yttrandefrihet. Det sker ett grymt förtryck av ett folk på 50 miljoner. Europa måste reagera och få Turkiet att börja arbeta för att lösa kurdfrågan. Inte minst måste Europeiska kommittén mot tortyr och omänsklig behandling undersöka vad som sker i Imralifängelset. "
S:ta Clara kyrka eller Klara kyrka är en kyrka i Stockholm. Klara Östra kyrkogata 7, 103 13 Stockholm 08-411 73 24klarakyrka.se