Skriv ut denna sida

5/4:Tidningen "Johan&Martin"

Nils Lundgren 7 mars 2012
Folket i Bild / Kulturfront: Frige Johan Persson och Martin Schibbye Nils Lundgren +46 73-0398823

    För att fira Johan Persons 30-årsdag den 3 mars har gruppen "Free the Journalists Johan Persson and Martin Schibbye" startat produktionen av en tidning "Johan&Martin". Det är nu över nio månader sedan de arresterades av de Etiopiska militären i Ogadenprovinsen. Domen som föll för att de illegalt tagit sig in i landet och därtill understött terrorism löd, 11 års fängelse.

Tidningen kommer att släppas både i Stockholm och Göteborg. Vidare detaljer om arrangemangen kommer senare. På hemsidan freejohanandmartin.org sägs att produktion, tryck, papper och distribution sker helt ideellt och att intäkterna går till stöd för Johan och Martin. Torsdagen den 5 april skall tidningen nå olika försäljningsställen och kommer då att kosta 100 kr.
För den som är intresserad av de som sägs om fallet i media rekommenderas Folket i Bilds hemsida. Martin Schibbye arbetade för Fib i flera år och under en manifestation för de båda nu fängslade berättar Pia Karlsson om Schibbyes djupt förankrade engagemang i sociala frågor.

Vänliga hälsningar
Bo Pettersson
Redaktör tidskrift.nu & verksamhetsansvarig TVS
08-641 99 40
LM Ericssons väg 26
126 26 Hägersten