Skriv ut denna sida

Lova Olsson och Ivan Garcia blir nya politikreportrar på Ekot

Sveriges Radio 11 februari 2014

      

Nu är det klart att Lova Olsson och Ivan Garcia blir nya politiska reportrar på Ekot. - Både Lova och Ivan är båda snabba reportrar med mycket energi och stark känsla för egna nyheter, säger Ekots inrikeschef Fredrik Furtenbach. De kommer tillföra Ekot mycket både i årets valrörelser och när det blir vardag igen efter supervalåret.

Lova Olsson kommer från Svenska Dagbladet där hon bevakat inrikespolitik sedan valet 2002. Hon började på SvD redan 1993 och har även arbetat som skolreporter och socialreporter.

- Det känns både roligt och spännande. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Ekots proffsiga redaktion, mitt i en intensiv valrörelse. Det är en fantastisk plattform för politiska nyheter, säger Lova Olsson.

Ivan Garcia började på Sveriges Radio 2003 för att vara med och bygga upp nyhetsverksamheten på svenska på SR International. Han har varit på Ekot sedan 2006 och jobbat både som nyhetsreporter och inrikesreporter. Ivan är född i Chile och flyttade till Sverige 1976.

- Genom att få jobba i inrikesgruppen på Ekot kan jag förena mitt livs två största passioner: politik och journalistik. Det kommer aldrig att bli tråkigt och jag hoppas kunna bidra på bästa sätt med hjälp av den erfarenhet jag har fått under 24 år som journalist i Sverige, säger Ivan Garcia.

Dessutom är det klart att Karin Lundbäck blir ny reporter på Ekonomiekot. Karin har arbetat med ekonomi- och samhällsjournalistik sedan 1999 och kommer närmast från Dagens Industri där hon arbetade som reporter. Karin har under flera år även haft frilansuppdrag för tidningen The Economist, samt arbetat för SvD Näringsliv, Reuters och finanstv-kanalen CNBC i London.

Sveriges Radio