Skriv ut denna sida

Ny fotoutställning - Ewa Kumlin delar med sig av sina smultronställen i Stockholm

Nils Lundgren 25 september 2013

Ewa Kumlin visar upp sina favoritplatser i Stockholm, bland annat Skogskyrkogården. Utställningen My Stockholm är en hyllning till huvudstaden och önskar inspirera stockholmare och besökare att upptäcka nya delar av Stockholm.

I dag invigs den tredje delen av fotoutställningen My Stockholm i Arlanda Express vänthall på Stockholm Central.

 

My Stockholm är en digital fotoutställning. Tillsammans med fotograf Jeppe Wikström visar en känd Stockholmsprofil upp sitt Stockholm och delar med sig av sina favoritplatser. Varannan månad byts bilderna ut då en ny känd stockholmare presenterar sina favoritställen. Denna månad tar Ewa Kumlin över rodret.

 

Ewa Kumlin är uppvuxen i Dalarna men har numera sin bas i Stockholm. Hon har bott i storstäder som Paris, New York, Brasilia, Aten och Tokyo, men Stockholm har alltid varit hemma. För tillfället är hon VD för Svensk Form som är en ideell medlemsförening som jobbar för att främja svensk design och arkitektur, både nationellt och internationellt.

 

Ewas kärlek till Stockholm grundar sig i den vackra skärgården, de lummiga parkerna och grönområdena. Men också på grund av den internationella storstadspulsen, arkitekturen och mångfalden som huvudstaden erbjuder.

 

-Skogskyrkogården är en av Gunnar Asplunds vackraste byggnader. Vänner från hela världen älskar att komma hit och se den perfekta balansen mellan arkitektur och natur, säger Ewa Kumlin.