Skriv ut denna sida

Knitting Peace, del av Botkyrkas kulturella allemansrätt för skolår 7

Botkyrka kommun 2 september 2013
Knitted Piece - Jens Engman och Aino Ihanainen
Knitted Piece - Jens Engman och Aino Ihanainen Bild: Fotograf: Mats Bäcker

Alla sjundeklassare i Botkyrka kommun erbjuds nu att se föreställningen vid tre tillfällen i Folkets Hus Hallunda, som del av Botkyrkas kulturella allemansrätt för skolår 7. Dessutom sker en unik offentlig föreställning i Folkets Hus Hallunda den 14 september klockan 19.

- Det är fantastiskt att kunna erbjuda alla sjundeklassare i Botkyrka kritikerrosad nycirkus på internationell toppnivå. Jag är övertygad om att föreställningen kommer att ge inspiration och motivation till många, säger Botkyrkas tf kulturchef Susanna Freund Widman.

Cirkus Cirkör är tillbaka i Botkyrka och ger föreställingar av den den internationellt hyllade uppsättningen Knitting Peace för både allmänhet och alla kommunens sjundeklassare.

Cirkus Cirkör fortsätter sin världsomspännande turné med den hyllade föreställningen Knitting Peace. Sedan premiär har det spelats 67 föreställningar för cirka 32 700 personer. Nu är Knitting Peace tillbaka i Stockholm och Botkyrka. I en poetisk nycirkusföreställning fylld av garn, trassel, linor och trådar vävs frågeställningar om strävan och stickning samman med hisnande artisteri, gåtfull, loopad livemusik och suggestiv scenografi. Fem nycirkusartister skapar en magiskt vacker värld av rep och garn, dit publiken bjuds in för att omslutas av suggestiv musik, känslig poesi och kraftfull strävan efter meningsfullhet. Kan själva strävan göra skillnad? Går det att sticka fred?

Knitting Peace hade premiär 24 jan 2013 och har under turnén i Sverige och Europa fått ett fantastiskt gensvar från en entusiastisk och imponerad publik och kritikerkår. Publiken i Botkyrka får möta fler nya artister så som Nathalie Bertholio, Tiziana Prota och Mikael Kristansen.

Botkyrka kommun