Skriv ut denna sida

Filmare sökes till verbalt battle

Film i Västerbotten 30 maj 2013
Film i
Film i Bild: Västerbotten

Projektet ICE COLD arrangerar i samarbete med Umeå Teaterförening  sex stycken event med battles och liveakter som har start i slutet av augusti hösten 2013 till våren 2014.

Man kan kort beskriva ett battle som en verbal kamp mellan två personer. Tillsammans med ordvitsar, rim och scennärvaro ska man överglänsa sin motståndare och på så sätt vinna publikens kärlek. – Vi kommer ha domare och battle host’s (värdar) med i varje event.

 

ICE COLD -gruppen tror på användningen av ord för att lösa dispyter, utmana fördomar och kreativt utvecklas. Att lära sig att föra sin talan, utveckla sitt ordförråd och få en stark scennärvaro är färdigheter som ungdomar kan ta direkt nyttja av i vardagen och arbetslivet, speciellt om dom är intresserade av att bli kulturutövare. Vi kommer därför arrangera flera events där dessa battles kommer ta plats tillsammans med liveakter. Alla events är gratis, utan åldersgräns och drogfria.

 

Vi kommer ha fyra battles och en liveakt per event. Varje battle kommer spelas in och med jämna mellanrum laddas upp på våra egna Youtube-kanal. Vi kommer även spela in cyphers (ett gäng rappare som spottar verser direkt efter varandra) på olika välrepresenterande ställen i Umeå som har en sann norrlands- och umeåanda, för att lägga rampljuset på den norrländska kulturen och naturen.

Då projektet är så pass nyskapande tror vi att filmare kan vara intresserade av att göra en filmdokumentär om projektet/battlescenen. Via projektet tillhandahålls naturligtvis vårt stora kontaktnät inom battlescenen i Sverige.

Eventen ligger med jämna mellanrum, och är preliminärt planerade att äga rum under vardagskvällar.

Du går givetvist följa deltagarna, och liveakterna under deras vistelse i Umeå. Men även projektgruppens process om det är av intresse. Vi funderar även på att ge battle deltagarna och liveakterna en handkamera så dom får turas om att filma sig själva med.

Vi efterlyser alltså filmare som är intresserad av projektet och är sugen på att göra en filmdokumentär. ICE COLD kan inte erbjuda någon finansiering men det går att söka pengar av Film i Västerbotten för dokumentären.

Är du intresserad, eller har du några frågor?   
Kontakta Nasteho Osman på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Film i Västerbotten