Skriv ut denna sida

Fotoutställning hyllar huvudstaden

Johanna Nytomt 23 maj 2013

Fotoutställningen My Stockholms syfte är att inspirera stockholmare och besökare att upptäcka nya delar av huvudstaden. Varje månad visar en känd Stockholmsprofil upp sitt Stockholm. Bakom kameran står den prisbelönta fotografen Jeppe Wikström.

 

- Stockholmprofiler visar upp sina favoritplatser i Stockholm

 

My Stockholm är en digital fotoutställning som hyllar huvudstaden. Tillsammans med fotograf Jeppe Wikström visar en känd Stockholmsprofil upp sitt Stockholm och delar med sig av sina favoritplatser. Först ut är Christer Fuglesang.

 

En av hans favoritpromenader är Djurgården.

-          Djurgården måste vara ett av Europas vackraste och samtidigt intressantaste parkområden. Museer, natur, trädgårdar och vatten om vartannat. Att gå runt den södra delen av Djurgården måste vara en av Europas finaste promenader, säger Christer Fuglesang.

 

Stockholmsfotografen Jeppe Wikström är bokförläggare och fotograf. Han är initiativtagare till flera av Skandinaviens största fotoprojekt och har mottagit många priser och utmärkelser för sin fotografiska verksamhet. Jeppe är uppmärksammad bland annat för sina vackra bilder och böcker om Stockholm. På My Stockholm visar han upp bilder som skildrar Stockholmsprofilernas favoritplatser i huvudstaden.

 

-          Det är verkligen kul att få upptäcka Stockholm på ett nytt sätt, genom andras ögon. Det är fantastiskt roligt att få jobba med dessa utställningar som skapas av en rad spännande Stockholmsprofiler, berättar fotograf Jeppe Wikström.

 

Den digitala utställningen visas i Arlanda Express vänthall på Stockholm Central och månadsvis byts bilderna ut då en ny känd stockholmare presenterar sina favoritställen.

 

 

 

 



Johanna Nytomt