Skriv ut denna sida

Om S Hussein och Pol Pot, m.m.

Peo Österholm 16 maj 2013

Peo Österholm besvarar Stefan Lindgrens inlägg: Slitna fraser i Folket i Bild. Världens ledande imperialistmakter använder sig av regimer som med strumpor. Blir strumporna slitna och smutsiga kastar man dem och skaffar sig nya. En ledare som Saddam Hussein dög bra i kriget mot Iran. När han uppträdde "ohyfsat" och självständigt  och invaderade Kuwait dög inte strumporna längre.

Det är viktigt att påpeka detta. Ibland duger den värsta råsälle, ibland är han en viktig allierad.
Citatet angående Margret Thatcher är hämtat från den brittiska sajten Media Lens, som ville visa hur imperailismen byter fot allt efter behov. Detta ville Media Lens påpeka för den brittiska allmänheten. Och det vill jag också. Det är viktigt att påpeka hållningslösheten när det gäller imperialismens stragegi, i synnerhet när det gäller Saddam Hussein och Pol Pot, eftersom ju dessa båda av väst har utsetts till världens superskurkar trots att det finns massor med exempel på dem som är värre, exempel som förtigs i våra medier.
Jag håller ju med Stefan när det gäller till exempel Kambodja. Jag tror vi är överens med synen på Irak också. Irak under Saddam var ju en framgånssaga vad gäller ekonomi, kultur, hälsovård etc. Han satsade stenhårt på mänskliga rättigheter, som ju inte som vi i Sverige tror bara handlar om att få starta en tidning, rösta vart femte etc. Han straffades för att landet skaffat sig oberoende, för att han använde oljeinkomsterna till att utveckla landet.
Jag hoppas och tror att jag i mina texter i Fib om till exempel Libyen och Irak har visat detta.
Peo Österholm

MEDIA LENS: Thatcher's Tyrants - The Tanks, The Guns, The Christmas Cards
Peo Österholm

Relaterade artiklar (efter tagg)