Skriv ut denna sida

Tanketext: Döda inte det fria ordet

Masood Punjabi 29 maj 2015

Det pratas och skrivs väldigt mycket om två författare Ananta Bijoy Das och Avijit Roy. De båda var från Bangladesh och mördades av onda krafter. Grupper som inte gillar fria ordet och vill behålla eget folk i mörkret. Frågan är varför dödar man journalister, författare och poeter? Jag tror att makthavarna och andra antidemokratiska grupper inte brukar gilla personer som försöker att avslöja deras omänskliga attityd gentemot folket. Om ingen skriver om de utsatta människorna, då lever de ovetandes om sin rättigheter och då har makthavarna "Julafton" jämnt. Och detta vill de inte förlora.

 

Jag tror att de som använder våld mot egna länders intellektuella är fega. Därför använder man våld mot dem. Historien har bevisat oss att det inte går att stoppa utvecklingen.  Dessa kriminella kommer aldrig att lyckats för att Ingen hittills har lyckats döda ordet helt och hålet.

 Dessa extrema grupper vill inte att folk i deras länder blir medvetna om egna rättigheter. De använder våld för att skrämma intellektuella i samhället. Det är en naturlig reaktion från sådana människor som inte vill förlora eget makt över de ovetande människorna. Det här visar ju hur mycket makt ordet har och varför de där uppe inte gillar det obekväma ordet. Ibland hör jag när några säger att det inte finns något att skriva om idag. Personligen tycker jag att ordet har mycket makt, bara vi använder det på rätta sätt. Genom ordet har man ändrat saker och ting i vår värld och der går fortfarande att ändra allt. Med ovanstående rader vill jag säga till alla svenska demokratiska kraften, journalister och författare att Ni måste stödja och försvara de personer som med ord vill ändra egna samhällen .

Masood Punjabi