Skriv ut denna sida

Ny bok om hur du skyddar din identitet på nätet

SE, Stiftelsen för Internetinfrastruktur 18 december 2012

I samarbete med Journalistförbundet har .SE nyligen släppt en kostnadsfri handbok om digitalt källskydd: Digitalt källskydd – En introduktion.

Kunskapen om hur man skyddar sina källor på nätet när man samtidigt lämnar allt fler digitala spår efter sig är oerhört begränsad. Precis som de som har känslig information att dela ofta inte känner till hur man kan skydda sin identitet. Många journalister är inte ens medvetna om att de utsätter sina källor för risker när de exempelvis kommunicerar via e-post, eller att deras surfande kan spåras.

I samarbete med Journalistförbundet har .SE nyligen släppt en kostnadsfri handbok om digitalt källskydd: Digitalt källskydd – En introduktion.


Guiden är full av fallstudier, lösningar och konkreta tips på hur journalister och andra som hanterar känslig information kan värna anonymiteten. Det finns också bra tips på hur den som har känslig information att dela kan skydda sig själv.


Här kan du läsa boken på webben, ladda ned den som pdf eller beställa hem den i tryckt format.

 


Webbplats: sedirekt.se

 

Digitalt källskydd – en introduktion

Den här guiden är producerad i samarbete med Journalistförbundet och är full av fallstudier, lösningar och konkreta tips på hur journalister och andra som hanterar känslig information kan värna anonymiteten. Det finns också bra tips på hur den som har känslig information att dela kan skydda sig själv.

Vi har även tagit fram extramaterial – ”Digitalt källskydd XL” – till den här guiden som förklarar hur du använder exempelvis kryptering i praktiken. Handfasta användarinstruktioner i pdf-form. Varsågoda!

  1. Så surfar du säkrare
  2. Lär dig kryptering
  3. Radera säkrare
SE, Stiftelsen för Internetinfrastruktur