Skriv ut denna sida

Det globala kriget för terrorism

Rune Lanestrand 17 december 2015

Kriget mot terrorismen har blivit ett krig för terrorism åtminstone enligt den statistik som finns över begångna terrorattentat.

Enligt databasen Global terrorism uppgick antalet terrorattacker år 2000 till 1800. Det var året före attacken på World Trade Center och president George Bush förklarade krig mot terrorismen. 15 år senare efter USA terrorkrigande i bland annat Afghanistan och Irak har antalet terrorangrepp 2014 ökat till närmare 17 000. Jag tror att de flesta människor som inte har partipolitiska skygglappar kan konstaterar att kriget MOT terror har utvecklat sig till ett krig FÖR för terror.

Även om de krigstokigaste inom Alliansen inte fick igenom sitt krav att sända JAS-plan till Syrien så dras Sverige ytterligare in i USA och Frankrikes blodiga krigande.Vita Huset agerar väldigt slugt och har lyckats att skrämma upp även fredlig länder som Sverige att delta i deras smutsiga krig. Med dagens beslut ska Sverige också öka sitt militära deltagande i Frankrikes USA-stödda krig i Mali som går ut på att säkra värdefulla naturtillgångar i sin forna koloni. Aldrig hade jag trott att Sverige skulle delta i ett kolonialkrig.

Rune Lanestrand