Skriv ut denna sida

Bill Gates måste helt sluta stödja G4S!

Gunnar Olofsson 31 maj 2014

Skärmavbild_2014-05-31_kl._13.02.07.png

"Kräv att paret Gates officiellt deklarerar att alla investeringar i G4S dragits tillbaka..." Skriver Gunnar Olofsson.

 

Kampanjen för att förmå Bill och Melinda Gates att dra tillbaka sina investeringar från det dansk- engelska säkerhetsföretaget G4S verkar vara på väg att lyckas. I dagarna minskade paret Gates sina andelar till en nivå då de inte är stora nog att redovisas. Det är bra. G4S är ett företag som är djupt inblandat i Israels ockupation av palestinska områden, och som förser bosättningar, militärposteringar och fängelser med modern övervakningsteknologi.

G4S har säkerhetsutrustat Ofer-anläggningen på ockuperat område , fängelserna för politiska fångar Ketziot, Megiddo och Damon inne i Israel, och ytterligare några interneringscentra i och kring Jerusalem. Det här är platser där palestinska fångar förhörs, torteras och interneras – även barn som avtjänar fleråriga straff för stenkastning.

I nuläget finns uppemot 5.000 palestinska fångar, varav 183 barn, i fängelser inne i Israel - där de inte kan få besök av anhöriga. 175 fångar hålls i ”administrativt förvar”, utan rättegång eller dom. 73 fångar har dött av tortyr sedan ockupationen inleddes. Sedan en tid pågår en hungerstrejk bland upp till 200 fångar – givetvis inte uppmärksammad av vännerna till G4S och ockupationen bland våra ledande politiker och media – i protest mot förhållandena. Efter över en månads strejkande mår flera av fångarna i nuläget mycket dåligt.

Bill och Melinda Gates stiftelse är världens största privata välgörenhetsorganisation, som håller en hög profil i frågor som moral och etiska investeringar. Därför är det viktigt vilka ställningstaganden man gör. Kräv att paret Gates officiellt deklarerar att alla investeringar i G4S dragits tillbaka, och att man i fortsättningen inte tänker investera i bolag som stödjer och profiterar på den israeliska ockupationen! Följ utvecklingen på nätet, bevaka och agera!

 

 

Gunnar Olofsson