Skriv ut denna sida

Bli följeslagare på Västbanken

Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel 24 april 2014
Följeslagare i fält
Följeslagare i fält

Karolina Österblom från Göteborg är placerad i Jayyous, Görel Råsmark från Oskarshamn är placerad i Betlehem, Margareta Tham från Stockholm är placerad i Jerusalem al-Ram, David Jakobsson  från Uppsala är placerad i Jerusalem och Cecilia Bödker Pedersen från Stockholm är placerad i Hebron.

Sedan den 3 april befinner sig grupp 52 på sina placeringar i Israel och Palestina. Varannan vecka skriver de reseapporter som du kan få skickade till dig via mejl. Beställ dem genom Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Genom följeslagarprogrammet kommer människor från olika delar av världen som ekumeniska följeslagare för att stödja dem som arbetar för en rättvis fred. Syftet med närvaron är att dämpa våld, att främja respekten för folkrätten samt att genom praktisk solidaritet stödja utsatta grupper – såväl palestinier som israeler.

Bjud in en följeslagare

Foljeslagare grupp 51

Lennart Molin från Lidingö var placerad i Yatta.
Anders Forsberg från Stockholm var placerad i Hebron.
Gunilla Fallqvist  från Stockholm var placerad i Yanoun.
Elinor Ahlqvist från Göteborg var placerad i Jayyous.
Ragnar Svenserud från Gotland var placerad i Betlehem.

Följeslagarna kommer gärna till din församling, förening eller skola och berättar om vardagen på Västbanken och om fredsrörelsen i Israel och Palestina. Föreläsningarna är kostnadsfria och bokas genom Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Dags att söka till följeslagarprogrammet
Vill du också bli följeslagare? Nu är det dags att skicka in ansökan för utresa i oktober 2014 eller januari 2015. Sista ansökningsdag är 4 maj 2014. Ansökningshandlingar och mer information hittar ni på vår webbplats. Tipsa gärna en vän!

Vi står bakom programmet i Sverige: Sveriges kristna råd, Diakonia, Individuell Människohjälp, Justitia et Pax, KFUM, Kristna Fredsrörelsen, Sabeel Sverige, Sensus studieförbund, Socialdemokrater för tro och solidaritet, Studieförbundet Bilda, Svenska kyrkan, Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd och Equmeniakyrkan.

Vill du ha nyhetsbrevet: Avanmäl dig här »

Besök vår webb

Sveriges kristna råd
Box 14038
167 14 Bromma
08-453 68 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 
  Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook
     
 
Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel