Skriv ut denna sida

Antingen var det rebellerna som var ansvariga för gasattacken eller regeringen som tappat greppet

Jan Fredriksson-Lästips Syrien 14 september 2013

En telefonkonversation mellan oppositionella till den syriska regeringen kan bevisa att det var oppositionen som använde gas mot civila i Syrien. Detta säger den belgiske läraren Pierre Piccinin da Prata som hölls fången av rebellerna i fem månader, i en intervju med Russia Today / Ett åtal i turkisk domstol av åklagare mot syriska rebeller för att ha använt kemiska vapen, belyser på nytt rädslan för att sarin toxic gas användes av oppostionen till Assadregimen vid den senaste gasattacken.

Antingen var det rebellerna  som var ansvariga för gasattacken eller regeringen som tappat greppet

 

En turkisk åklagare väcker åtal mot syriska rebeller för att de försökt skaffa kemiska vapen

Ett åtal i turkisk domstol av åklagare mot syriska rebeller för att ha använt kemiska vapen, belyser på nytt rädslan för att sarin toxic gas användes av oppostionen till Assadregimen vid den senaste gasattacken.

 

Genombrott om Syriens kemvapen

Ett genombrott i krissamtalen om Syriens kemvapen skedde sent igår kväll i Genève. USA drar tillbaka hotet att militärt våld ska in skrivas in i en FN-resolution för att tvinga Syrien att överlämna sina kemvapen. Denna drastiska omsvängning öppnar dörren för en resolution som även Ryssland kan stötta.

 

Time magazine publishes photos of decapitation by Takfiris in Syria

Time magazine has published photographs of a decapitation by the foreign-backed Takfiri militants operating inside Syria.

 

Jan Fredriksson-Lästips Syrien