Skriv ut denna sida

Frigivna fångar avslöjar rebellernas inblandning i gasattacken

Jan Fredriksson-Lästips Syrien 10 september 2013

En italiensk och en belgisk forskare som hållits i fångenskap av rebeller i Syrien, men som nyligen frigivits, berättar att de lyssnat till samtal mellan rebeller där talar om sin inblandning i den dödliga attacken med gas i Damaskus. Pierre Pccinin, en av fångarna, säger till belgisk radio att det är deras moraliska skyldighet att berätta vad de fick höra. Det är inte den regeringen Bashar al-Assad som använde saringas eller annan typ av gas i Damaskus förort. Det underrättelsematerial som samlats in gentemot Assad var sammansatt av material som producerades inom CIA med uppgiften att missleda USAs president till att bestraffa den syriska regeringen, säger en tidigare CIA- expert till Russia Today. McGovern var en av de som undertecknade ett brev till Obama där de varnade honom för att Assad var inte ansvarig för gasattacken i Damaskus.

Pepe Escobar och MK Bhadrakumar kommentarer till Rysslands förslag att ställa Syriens kemiska vapen under internationell kontroll.
PressTV: Frigivna fångar avslöjar rebellernas inblandning i gasattacken den 21 augusti

 

Russia Today: Frigivna fångar avslöjar rebellernas inblandning i gasattacken den 21 augusti

 

CIA fabricerar bevis för att lura in USA i ett krig med Syrien

Det underrättelsematerial som samlats in gentemot Assad var sammansatt av material som producerades inom CIA med uppgiften att missleda USAs president till att bestraffa den Syriska regeringen, säger en tidigare CIA- expert till Russia Today. McGovern var en av de som undertecknade ett brev till Obama där de varnade honom för att Assad var inte ansvarig för gasattacken i Damaskus.

 

 

Jan Fredriksson-Lästips Syrien