Skriv ut denna sida

Jag gick inte in i armen för detta: amerikans militär är emot ett anfall på Syrien

Jan Fredriksson-Lästips Syrien 5 september 2013

Många inom det amerikanska försvaret är mot ett krig mot Syrien säger den republikanske kongressmannen Justin Amash, enligt Russian Today.

Jag gick inte in i armen för detta: amerikans militär är emot ett anfall på Syrien
Foto visar hur USA utrikesminister John Kerry äter middag tillsammans med president Assad i Syrien
Bilden tros vara tagen i Damaskus i februari 2009. Den står i stark kontrast till John Kerrys nyligen fällde omdöme om Syriens president som huligan och jämför honom med Hitler. Enligt The Independent skall Kerry på den gemensamma presskonferensen ha sagt att Syrien är ett viktigt land för fred och stabiliteten i regionen.
Egyptens utrikesminister och Al-Azhar är emot ett angrepp på Syrien
Det råder ingen tvivel om att den nya regeringen i Egypten är emot ett USA-lett militärt angrepp på Syrien, skriver al-Akbhars chefredaktör. Egyptens ambassadör Hussein Haridi säger att USAs hot  mot Syrien  är grundlösa och är bara ett uttryck för västvärldens planer att lägga under sig arabiska länder.
Al-Azhar understryker det syriska folkets rätt till självbestämmande och rätten att välja sina egna ledare i total frihet och de fördömde också användandet av kemiska vapen, oberoende vem det är.
Putin varnar för illegala militära aktioner i Syrien och att ställa säkerhetsrådet åt sidan.
Ryssland behöver övertygande bevis, inte ryckte, från FNs experter att det var kemiska vapen som användes i Syrien, säger Rysslands president Putin i en intervju i First Channel and AP, enligt Russia Today. Det är FNs säkerhetsråd som skall bestämma vad som skall hända härnäst, säger han. Putin säger att det vore helt absurt om den syriska armen skulle använt kemiska vapen. Armen är på offensiven och har i en del regioner omringat de så kallade rebellerna. Regeringen vet mycket väl att om de använde kemiska vapen skulle de utsättas för sanktioner och även militärt ingripande.
Jan Fredriksson-Lästips Syrien