Skriv ut denna sida

Rebellerna i Syrien har använt kemiska vapen mot den syriska armen

Jan Fredriksson-Lästips Syrien 26 augusti 2013

De syriska rebellerna har använt kemiska vapen mot den syriska armens trupper i Damaskusförorten Jobar enligt den syriska televisionen, uppger Russia Today RT.com.

Rebellerna i Syrien har använt kemiska vapen mot den syriska armen
Gasade den syriska armen sitt eget folk? Bevisen hopas sig...
I Independent skriver Patrick Cockburn att mycket talar emot att den syriska regeringen eller armen har använt gas mot sitt eget folk. Den syriska regeringen har allt att förlora på en utländsk militär intervention medan rebellerna gör allt för att få en sådan till stånd. Experter på kemiska vapen utrycker skepsis över de bevis som visa upp i massmedia att kemiska vapen använts. Men samtidigt som den syriska regeringen förnekar att de har något at göra med gasattacken har de inte kunnat ge en acceptabel förklaring till vad som hänt. Initialt misstrodde man att regeringen skulle kunna göra något sådant mot sitt eget intresse men hitintills pekar det mot att de gjort just detta.
Den syriska regeringen har gett grönt ljus för FNs vapeninspektörer att undersöka den senaste anklagelsen om en attack med kemiska vapen.
Iran varnar USA för att korsa inte den röda linjen i Syrien
Den iranska arméchefen varnar USA för allvarliga konsekvenser om de korsar den röda linjen i Syrien. USA vet var den röda linjen går i Syrien och att korsa den får allvarliga konsekvenser för Via huset, säger han.
Jan Fredriksson-Lästips Syrien