Skriv ut denna sida

Manifestationer mot kriget

Syriensolidaritet 26 maj 2013

Agneta Norberg, vice ordförande i Sveriges Fredsråd, talade i Jakobsbergs centrum om sin resa till Turkiet nyligen där folk från ett stort antal länder hade samlats för att protestera mot NATO:s krig mot Syrien. 150 personer samlades på Stortorget i Södertälje.

Manifestation i Jakobsberg

 

Ett 20-tal personer samlades i Jakobsbergs centrum för att protestera mot det pågående kriget mot Syrien och krigspropagandan i medierna. Mellan klockan 14 och 15 höll 4 olika talare korta anföranden om olika ämnen. Kjell som är medlem i Föreningen Syriensolidaritet intervjuades om vad föreningen sysslar med och vad man kan göra för att motverka imperialisternas krig. Ebtizam från Syrien talade om hur hon har upplevt krigspropagandan i medierna och hur absurt det känns att få höra en helt motsatt bild av släkt och vänner i Syrien.

 

Agneta Norberg talade om Turkiet där folk från hela världen samlades för att protestera mot kriget som NATO utvecklar och som medierna framställer som en “revolution” för “demokrati”.

 

Här är ett avsnitt av Kalla Fakta där Agneta Norberg medverkar

 

Manifestation i Södertälje

 

Cirka 150 personer samlades på Stortorget i Södertälje den 11 maj för att protestera mot det pågående kriget mot Syrien och krigspropagandan i medierna. Ett par hundra affischer sattes upp runt om i Södertälje dagarna innan manifestationen. Många av deltagarna hade nyligen flytt undan imperialisternas fasansfulla krigföring i Syrien och anförandet som hölls översattes till arabiska.

Syriensolidaritet