Skriv ut denna sida

Iran tillrättavisar Turkiet för provokativa militära rörelser längs gränsen till Syrien

Jan Fredriksson-Lästips Syrien 8 maj 2013

Syriens grannar bör undvika att trappa upp det kritiska läget i Syrien, säger Irans utrikesministers talesman efter det att Turkiet startat en militär övning längs Syriens gräns, rapporterar Fars News. Turkiet har gått för långt i sitt stöd till “oppositionen”. Putin beordrar ökat tempo i leveranserna av avancerade vapensystem till Syrien.

Iran tillrättavisar Turkiet för provokativa militära rörelser längs gränsen till Syrien

 

Ryssland kommer inte att tolerera ytterligare israeliska attacker mot Damaskus
Enligt Fars News riktade den ryske presidenten Vladimir Putin hård kritik mot Israel vid samtal med israels premiärministern. Han skall ha varnat Israel att Ryssland inte tolererar nya Israeliska attacker mot Damaskus och om så skulle ske kommer Ryssland att agera. Putin sade inte hur men att han har gett order om att öka tempot i leveransen avancerade vapensystem till Syrien.

Vad gick fel i den Turkiska utrikespolitiken?
Det är nu uppenbart att Turkiets politik gentemot Syrien blev fel (detta gäller även Mellanöstern generellt). Turkiet uppmuntrades att som grannstat ta initiativ för att lösa konflikten men överreagerade. Framförallt har man gått för långt i sitt stöd till “oppositionen”, skriver Nuray Mert i Hurriyet Daily News.
Jan Fredriksson-Lästips Syrien