Skriv ut denna sida

Västvärldens statsterror orsak till bomberna i Boston

Rune Lanestrand 16 april 2013

I svt Gomorron Sverige lägger terrorexperten Magnus Ranstorp och den politiska kommentatorn Bo Inge Andersson sina pannor i djupa veck och kan inte lämna något motiv till dådet.

Ingen god morgon. Återigen ett terrordåd med döda, skadade, blodiga hemska bilder på människor som oskyldigt drabbas av att USA och NATO krigar runt om i världen för att underkuva och komma åt olja och naturrikedomar. Troligen en hämndaktion mot detta.

I svt Gomorron Sverige lägger terrorexperten Magnus Ranstorp och den politiska kommentatorn Bo Inge Andersson sina pannor i djupa veck och kan inte lämna något motiv till dådet.

Mest aninglös är Ranstorp som är överraskad över angreppet då han anser att Al Qaida har decimerats genom drönarattacker på dess medlemmar i muslimska länder, Främst i Pakistan och Jemen. Så otroligt naivt. Jag anser att det är precis tvärtom. För varje ny drönarattack som Obama ger order om skapas  nya "terrorister."
Bo Inge Andersson har svårt att se något motiv för bombattacken. Men mumlar ändå något om "USA militära engagemang" utomlands. Engagemang = lika med ständigt dödande med attacker främst på civila i en omfattning som får attacken i Boston att blekna tänker jag.

I USA:s hänsynslös krig deltar numera också svenska soldater i Afghanistan vilket också låg bakom bombdådet i Stockholm. Om vi inte kan se västvärldens skuld till de hemska bombdåden blir det hela obegripligt och överlåter till medierna att dela upp världen i onda och goda. När västvärldens statsterror är själva kärnan i det upptrappade våldet i världen.

Jag känner samma avsky för USA:s krigföring och krig mot den terror som de själva har skapat som jag känner inför bombdåden mot civila och helt oskyldiga människor.

Pogramledarna i Gomorron Sverige ställer förstås inga besvärliga frågor om USA-regimens aggressiva krigföring och ständiga dödande av människor i länder som har oturen att ha stora oljetillgångar och naturrikedomar som inte kontrolleras av USA-företag. Ingen fråga om detta kan bidra till hämndaktioner av det här slaget.
I stället säger sig de korrekta programledarna ha hört att terroristerna placerar bomberna i papperskorgar och undrar om man inte kunde undersökt alla papperskorgar i Boston. Gomorron, Gomorron Sverige.
Rune Lanestrand


SVT: Terrorexperten: Det har varit ett potentiellt mål


Rune Lanestrand