Skriv ut denna sida

Novell Gaza

Palestinagruppen i Stockholm 4 april 2013
Novell Gaza 1.2 Novell Gaza

Stöd bokprojektet för ungdomar i Gaza att utvecklas intellektuellt. De flesta förberedelser i Gaza är gjorda, tryckeriet  är ordnat, allt vi behöver nu är pengar att finansiera projektet. Det är här du kommer in. Skänker du minst 200 kr till Novell Gaza kommer vi att skicka ett ex av boken med de vinnande novellerna till dig där du även kommer stå med som en av finansiärerna av projektet.

Novell Gaza är en icke-politisk välgörenhetsorganisation som arbetar för att hjälpa ungdomar i Gaza att utvecklas intellektuellt.

Vi arbetar just nu med att sätta upp en tävling i novellskrivande på engelska till sommaren 2013. Tanken är att göra en kul grej med intellektuell och studiefrämjande anknytning för ungdomar i Gaza. Målet är att skapa större studiemotivation och uppskattning för litteratur. Samtidigt vill vi uppmuntra till att varje människa berättar sin egen historia och därigenom skapa en intellektuell kontakt mellan ungdomar i Gaza och ungdomar i Sverige.

När tävlingen är genomförd kommer bidragen att transporteras till Sverige där en jury av riksdagsledamöter, författare, journalister och andra inflytelserika personer. Juryn kommer sedan att välja ut de bästa bidragen. Dessa kommer att tryckas i en liten bok.

Tanken är att boken kommer att tilldelas de vinnande författarna i Gaza. Men de kommer även att spridas till bibliotek, skolor och organisationer i Sverige och i Gaza. På detta vis önskar vi bygga en intellektuell bro mellan ungdomar i Sverige och i Gaza.

Just nu är projektet i princip fördigplanerat, de flesta förberedelser i Gaza är gjorda, tryckeriet  är ordnat, allt vi behöver nu är pengar att finansiera projektet. Det är här du kommer in. Skänker du minst 200 kr till Novell Gaza kommer vi att skicka ett ex av boken med de vinnande novellerna till dig där du även kommer stå med som en av finansiärerna av projektet.

 
I juryn sitter:
Lars Edqvist Journalist
Henrik Fexeus Mentalist, Författare och TV-Värd
Jan Guillou Författare och Journalist
Gustav Fridolin Författare och Riksdagsledamot
Markus Krunegård Trubadur
Olle Larsson Författare och Historiker
Göran Rosenberg Författare och Journalist
Barbro Westerholm Riksdagsledamot
Nour el-Refai Skådespelerska och Tv-profil

 

Samarbetsorganisation:

Tamer Institute

 

http://www.indiegogo.com/projects/novell-gaza

Palestinagruppen i Stockholm