Skriv ut denna sida

Försvar mot den mediala härdsmältan

Verbal förlag 12 mars 2013

Pierre Gilly

Frilansjournalisten och före detta redaktören på Folket i Bild/Kulturfront Pierre Gilly diskuterar i sin nya bok hur vår verklighetsuppfattning konstrueras och jämför bilden av Iran med bland annat millenniumbuggen och Vietnamkriget. Boken är ett utmärkt försvar mot den mediala härdsmältan.

Ny bok från Verbal förlag: Informationskriget mot Iran


 

Vad är fakta och vad är fantasier när det gäller Irans påstådda kärnvapenambitioner? Informationskriget mot Iran visar att föreställningen om Iran som ett hot mot internationell säkerhet har mer att göra med politiska intressen än verifierbara fakta.

 

 

Frilansjournalisten Pierre Gilly diskuterar hur vår verklighetsuppfattning konstrueras och jämför bilden av Iran med bland annat millenniumbuggen och Vietnamkriget. Boken är ett utmärkt försvar mot den mediala härdsmältan.

 

 

Sagt om Pierre Gillys förra bok Bombdiplomati (2008):

Om man läser den noggrant blir man bättre rustad att motstå krigspropagandan och att genomskåda massmediala lögner och halvsanningar, både i fallet Iran och andra krishärdar. Pierre Gillys bok är, helt enkelt, ett bidrag till jakten på "krigets virus". (Margareta Zetterström, LO-tidningen)

 

 

Pierre Gilly är född 1971 och bosatt i Linköping. Han är före detta redaktör på Folket i Bild/Kulturfront och skriver bland annat för Fria Tidningen.

 

 

Verbal förlag ger ut reportageböcker, debatt, essäistik och skönlitteratur. Bland tidigare titlar märks bl a Noll tolerans – Kampen mot graffiti (2012) av Jacob Kimvall, doktorand i konstvetenskap vid Stockholms universitet, en analys av Stockholms graffitipolitik mellan 1995 och 2011, och Arvet efter Mubarak. Egyptens kamp för frihet (2011) av journalisten Per Björklund.

Verbal förlag