Skriv ut denna sida

Bashar Assad förlorat legitimitet

Jan Erik Fredriksson 5 mars 2013

Bashar Assad

I Independent skriver Robert Fisk om John Kerrys, USAs nya utrikesminister, besök i Mellanöstern. Kerry säger att “Bashar Assad har förlorat sin legitimitet”, men hade han inte gjort detta för två år sedan frågar sig Fisk syrligt.

 

Robert Fisk: John Kerry wants the Gulf to support the Syrian rebels. But which rebels? The soft, safe ones? Or those horrible, 'terrorist' Islamists?

 

 

 

Gulfstaterna är överens om att Assad är en obehaglig och svår typ. Men fråga Robert Fisk ironiskt: Kommer Saudi Arabien och Qatar, berömda för sin kamp för frihet, parlamentarism och mänskliga rättigheter, att installera demokrati av västerländsk modell i Syrien?
På Voltairenet hemsida kan vi läsa Sunday Times intervjun med Bashar al-Assad.
Turkiet har fått ett problematiskt förhållande till al-Qaeda genom sitt stöd till den syriska oppositionen. Den turkiska ambassadören i Chad skall ha sagt att al-Qaeda inte är en terroristorganisation. Enligt Hurriyet Daily News skall al-Qaedas tidigare talesman rest in i Turkiet utan pass och och man har vägrat lämna ut honom till USA. Vad gör al-Qaedas tidigare talesman i Turkiet fråga sig det turkiska oppositionspartiet CHPs ordförande och kräver av den  turkiska regeringen ger sin syn på al-Qaeda.
Jan Erik Fredriksson