Skriv ut denna sida

Skydda de palestinska flyktingarna i Syrien

Samaa Sarsour - Kampanj för Yarmouk och de palestinska flyktinglägren i Syrien 25 december 2012

Kampanj för Yarmouk och de palestinska flyktinglägren i Syrien  Vi uppmanar alla att visa solidaritet. Vi vill varken visa stöd åt Assad-regimen, FSA eller andra krafter som ligger bakom detta krig. Vi syftar enbart till att skydda den palestinska befolkningen i Yarmouk och de resterande flyktingslägren i Syrien. Vi kräver att det palestinska folket ska få ett internationellt skydd!

Situationen för de palestinska flyktingarna i Syrien är katastrofal och omvärldens tystnad förenklar inte läget!

Vi är helt vanliga svenskar runt om i landet som vill visa solidaritet med det palestinska folket i Yarmouk och resterande flyktinglägren i Syrien. Därför startar vi denna kampanj som kräver ett internationellt agerande för att skydda de palestinska flyktingarna i Syrien!

Tiotusentals palestinska flyktingar har flytt Yarmouk flyktingläger i Damaskus under den senaste veckan på grund av krigets upptrappning och stridsflygplanens anfall mot främst Yarmouk. De palestinska flyktingars lidande och panik måste få gehör av omvärlden. Många är nu hemlösa och har ingenstans att ta vägen.

Därför uppmanar vi alla att visa solidaritet och ansluta sig till oss för att tillsammans gå till FN:s huvudkontor i Stockholm och kräva följande:

1. En internationell kampanj för genomförandet av FN-resolution 194 om palestinska flyktingars rätt att återvända till sina städer och byar efter fördrivningen från sina hem i Palestina 1948.

2. Ge ett större ekonomiskt stöd till det palestinska FN-organet UNRWA i Syrien, för att uppfylla de faktiska behoven i de palestinska flyktinglägren i Syrien. Samt öppna alla FN-kontor i Syrien som skyddsrum för de palestinier som är på flykt.

3. Pressa de stridande parterna i Syrien i syfte att skona flyktingarna från krigets galenskap.

Vi ber er alla som ansluter er till denna kampanj att respektera att vi varken vill visa stöd åt Assad-regimen, FSA eller andra krafter som ligger bakom detta krig. Våra krav är tydliga och syftar enbart till att skydda den palestinska befolkningen i Yarmouk och de resterande flyktingslägren i Syrien. Vi kräver att det palestinska folket ska få ett internationellt skydd!

Samaa Sarsour

 

Vid frågor vänligen kontakta Amil Sarsour på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


دعوة للمشاركة في حملة حماية اليرموك ومخيمات سوريا
مخيم اليرموك ياحاضن الذكريات وملاعب الطفولة ماالذي جرى لك؟
لقد خلا من اصحابك واحبابك في لمحة بصر, فبدلا من العودة الى الوطن تشتت و تغرّب اصحابك من جديد خوفا من جنون المتحاربين.
اننا ندعو كل فلسطيني وكل صاحب ضمير بالانضمام الينا والتوجة الى مقر الأمم المتحدة من أجل
1 ـ حملة دولية جادة من أجل تطبيق القرار 194 والقاضي بحق العودة للاجئين الفلسطينين الى مدنهم وقراهم التي هجروا منها عام 1948
2ـ تقديم المزيد من الدعم المادي للآونروا في سوريا بما يقابل الاحتياجات الفعلية للاجئين الفلسطينين في سوريا وكذلك فتح كل مراكز الآمم المتحدة في سوريا و ايواء الفلسطينين فيها
3ـ تفعيل الحماية الدولية لفلسطيني سوريا الذين لجؤا للبلدان المجاورة وعدم تركهم للابتزاز الساسي.
4ـ الضغط على كل الأطراف المتحاربة في سوريا من اجل تجنيب مخيمات سوريا جنون حربهم.

Ynglingagatan 14, UNHCR:s regionkontor: المكان: ستوكهولم
الزمان: يوم الخميس الواقع في ال 27 من ديسمبر, الساعة 12.30 وحتى الساعة 14.30
التجمع في اوبسالا مركزغوتسندا بجانب ويللز الساعة 10.30 وانطلاق الباص الساعة ال 11 ظهرا.
نرجو من الجميع رفع فقط الشعاريين التاليين وباللغة السويدية والانكليزية
ساعدوا فلسطينيوا سوريا للعودة الى بيوتهم في فلسطين
ايتها القوى المتصارعه جنّبوا المخيمات جنون حربكم
ملاحظة : نرجو من الجميع عدم رفع اي شعار يخص اي طرف في الحرب الدائرة في سوريا الحبيبة. نريد لشعبنا الفلسطيني أن يكون على الحياد في هذا الصراع بين الآخوة.
للتنسيق يرجى الاتصال ب اميل صرصور
Samaa Sarsour - Kampanj för Yarmouk och de palestinska flyktinglägren i Syrien