Skriv ut denna sida

Nya förhoppningar på Obama

Rune Lanestrand 7 november 2012

Rune Lanestrand

Nu hoppas jag att Obama kan få slut på Israels ständiga vapenskrammel mot Iran, de olagliga bosättningarna och Israels utsvältning av palestinierna i Gaza.


Med min erfarenhet från volontärarbete i president Kennedys program, ”The war on poverty”, i Chigacos slum, studier i sociolog och amerikansk politisk historia vid University of Chicago har jag inte en haft minst tvivel om att Obama skulle bli omvald. Främst därför att USA inte väljer en högerkristen president från en liten extrem sekt som mormonerna.
Nu hoppas jag att Obama infriar min och mångas förhoppning om ett fredligare och mer jämlikt Amerika. Med kraftiga besparingar på de monstruösa militärutgifterna. Att han också kan frigöra sig från Bushadministrationens ärvda rådgivare och den reaktionära israeliska lobbyn som har ett alldeles för stort inflytande på USA:s utrikespolitik. Att Obama kan få slut på Israels ständiga vapenskrammel mot Iran, de olagliga bosättningarna och Israels utsvältning av palestinierna i Gaza.
Sedan hoppas jag att USA kan reformera sitt märkliga valsystem som vår professor på universitetet dömde ut redan på 1960-talet. I dag 2012 fungerar det ju inte heller rent tekniskt i vallokalerna utan man borde sända internationella valobservatörer till presidentvalet i USA likaväl som man sänder till många andra länder.
Rune Lanestrand

Rune Lanestrand