Skriv ut denna sida

Alone

Video: DCIPS - Palestinian children in the Israeli military detention system 22 oktober 2012
Alone - Palestinian children in the Israeli military detention system DCIPS

"Ensam" - kort dokumentär on hur Israel behandlar barn och ungdomar, en misshandel som riskerar göra dom till "terrorister". Se, lyssna, begrunda i 10 minuter, filmen och verkligheten för de palestinska barnen är värd det.

Publicerad av   Palestinian children in the Israeli military detention system

Filmen "Alone" är en dokumentär om hur Israel medvetet angriper, förhör och trakasserar palestinska barn och ungdomar för att beröva dom en framtid som palestinier. Israels strategi bekräftas av

Emad Burnats & Guy Davidis berättelse i prisbelönta filmen Five Broken Cameras.

Videointervju med Ayed Abu Eqtaish: Palestinska barn sätts i fängelse, skadas, torteras och dödas av Israel   

Khalil greps av israeliska soldater efter att de brytit sig in i hans familjs hus mitt i natten förra året när han var 13 år. Han blev lurad till att underteckna en bekännelse skriven på ett språk han inte förstår - hebreiska. Trettonåringen manipulerades att skriva under  ett erkännande, med löfte om att han då skulle få gå hem.

Men istället fördes Khalil till Ofer-fängelset där han inte behandlades annorlunda än de vuxna trots att han bara är ett barn. En israelisk fängelsevakt avfyrade t.o.m en tårgasgranat mot honom så att han sårades. Många palestinska barn drabbas mycket värre än Khalil. Men hans berättelse är nu offentlig tack vare att han lyckades fly. Idag försöker han att så snabbt som möjligt återhämta sig i Storbritannien dit han tagit sig, berättar Camden Abu Dis Friendship Association i en e-post den 15 Juni 2011.

Ayed Abu Eqtaish, en av föreläsarna på Sjöviks-seminariet om Israel - Palestina konflikten, berättar här om hur barn dödas, skadas, torteras, hotas och sätts i fängelse. Brott som syftar till att beröva den palestinska ungdomen deras framtid, brott som kommer att fortgå så länge Israel fortsätter sin ockupation. Barnen grips nattetid av israeliska soldater som med sina vapen slår sig in i familjernas hem. Efter att ha förts bort hotas barnen med våld och sexuella övergrepp. Under förhören får barnen varken ha advokat eller föräldrar vid sin sida.

Om Israels brott mot FN: s konvention om barns rättigheter (barnkonventionen), samt andra internationella, regionala och lokala normer.

Video: DCIPS - Palestinian children in the Israeli military detention system