Skriv ut denna sida

29/8: VATTEN OCH RÄTTVISA PÅ VÄSTBANKEN

Nils Lundgren 15 augusti 2012

I seminariet medverkar Maria Bergom-Larsson, styrelsemedlem i Judar för Israelisk-Palestinsk fred (JIPF); Andrea Bodekull, medarbetare i svenska Amnesty och Sara Lindblom, före detta programchef för Diakonias folkrättsprogram. Samtalsledare är Isabel Lundin, handläggare för Palestina, Palmecentret. Datum: onsdagen den 29 augusti. Tid: 18.00-19.30. Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Vatten som naturresurs är en källa till konflikt mellan Israel och Palestina. Sedan ockupationen av Västbanken 1967 är vattnet israelisk egendom som lyder under militära lagar. Det franska parlamentets utrikesutskott gav i januari ut en rapport där Israel anklagas för att tillämpa en apartheidpolitik i sin fördelning av vatten på den ockuperade Västbanken. Så här står det i rapporten: "550 000 israeliska bosättare på Västbanken använder mer vatten än de 2,3 miljoner palestinier som bor där. Under torka prioriteras bosättarnas vattenbehov i strid med internationell lag."


Hur ser situationen på Västbanken ut i dag? Finns det möjligheter att med stöd av internationell lag och folkrätten hitta en lösning på denna konflikt?  

Välkommen till ett seminarium om vatten och rättvisa på Västbanken


I seminariet medverkar Maria Bergom-Larsson, styrelsemedlem i Judar för Israelisk-Palestinsk fred (JIPF); Andrea Bodekull, medarbetare i svenska Amnesty och

Sara Lindblom, före detta programchef för Diakonias folkrättsprogram. Samtalsledare är Isabel Lundin, handläggare för Palestina, Palmecentret.

 

Datum: onsdagen den 29 augusti

Tid: 18.00-19.30

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Arrangörer: Judar för Israelisk-Palestinsk fred, Olof Palmes Internationella Center och ABF Stockholm

Fri entré - välkomna!

Relaterade artiklar (efter tagg)