Skriv ut denna sida

Ge unga palestinier en UEFA chans

Nils Lundgren 23 mars 2012

Den palestinska ungdomen vill som alla andra ungdomar i världen utöva idrott och ha möjlighet att delta i internationella tävlingar. Denna möjlighet förvägras ungdomen i Palestina genom Israels apartheid. UEFA uppmuntrar t o m Israels ockupationspolitik. Ge den palestinska ungdomen en chans! Var med och förverkliga deras resa på ca 400 mil genom att köpa bussmil för 200kr/mil. Hamnarbetarförbundet avd 4 i Göteborg köpte 50 mil, men varje mil, varje km är lika viktig. Palestinskt lag till Gothia och Dana Cup

Ge den palestinska ungdomen en chans – UEFA;

Ge Israel rött kort!


För ungdomar världen över är det något naturligt och självklart att kunna idrotta och delta i internationellt idrottsutbyte. Den palestinska ungdomen vill som alla andra ungdomar i världen utöva idrott och ha möjlighet att delta i internationella tävlingar. Denna möjlighet förvägras ungdomen i Palestina genom Israels apartheid. UEFA uppmuntrar t o m Israels ockupationspolitik genom att låta Israel stå som värdnation för U21-EM för herrar 2013.
Apartheid i Sydafrika föll bl a för att idrotten inte accepterade systemet. På samma sätt som idrotten visade att apartheid inte var acceptabelt i Sydafrika är det dags att på samma sätt visa solidaritet med den palestinska ungdomen.
Under sommaren 2012 kan vi tillsammans visa vägen.
Ett palestinskt ungdomslag har blivit inbjudna till att delta i de stora internationella fotbollsturneringarna Dana cup och Gothia cup. Laget kommer att resa med buss genom Europa till målet Dana och Gothia Cup. På vägen kommer laget att tas emot av vänner till det palestinska folket, spela matcher och sprida information om vilka inhumana och omöjliga förhållanden den palestinska ungdomen lever under.
Förhållanden som ingen ungdom skall tvingas leva under – därför säger vi till UEFA; -Ge Israel rött kort och ge den palestinska ungdomen en chans! Var med och förverkliga resan på ca 400 mil genom att köpa bussmil för 200kr/mil.
 
Nu är vi igång och på några dagar har vi sålt 244 bussmil, Hamnarbetarförbundet avd 4 i Göteborg köpte 50 mil, men varje mil, varje km är lika viktig.

Sätt in pengar på Proletären FF pg-konto 725097-0 skriv bussmil.


Kontakta gärna oss på Proletären FF för mer information om projektet och om hur du kan hjälpa oss!

Ingrid Frejd 0736-183800

Robin Paulsen-Medalen 0708-610851

Björn Håman 0768-808547
http://www.facebook.com/#%21/groups/362764420424040/
Ladda upp PDF längre ner för att läsa mer.