Skriv ut denna sida

Brännpunkt Irak 6

Nils Lundgren 20 mars 2012

IrakSolidaritets tidning: Historiker analyserar den politiska situationen, Iraks f d oljeminister om det spända läget kring Hormuzsundet och kampen om oljan, människorättsaktivist om oppositionen, den folkliga kampen och repressionen. Dessutom: om ”educide” - förstörelsen av utbildningen, om kvinnorna och uranvapnen. Ladda upp som PDF längst ner under artikeln!

Nytt nummer av Brännpunkt Irak.

Det nya numret av Brännpunkt Irak ger en mångsidig bild av krigets konsekvenserHistorikern Mathias Cederholm analyserar den politiska situationen i landet, Iraks f d oljeminister Issam Al-Chalabi kommenterar kampen om oljan och det spända läget kring Hormuzsundet,  människorättsaktivisten Asma al-Haidari, talar för oppositionen och skildrar den folkliga kampen och repressionen i detta förstörda land, Sigyn Meder rapporterar från en konferens om ”educide”, den systematiska förstörelsen (mordet) på det irakiska utbildningssystemet, doktor Souad Al-Azawi belyser kvinnornas situation och kommenterar effekterna av uranvapen, ett ämne som också belyses av professor Chris Busby, samt läkaren Sköld Peter Matthisoch professor Anders Romelsjö.

Anders Romelsjö

Andra artiklar belyser tortyren, korruptionen, förstörelsen av unika historiska platser och föremål, USA:s strategi i Mellanöstern, svensk krigsindustris och andra svenska företags agerande i Irak med mera. 

Återigen ett välmatat och innehållsrikt nytt nummer av IrakSolidaritets tidning med
nödvändig läsning för dig som vill veta vad som händer i Irak bortom tidningsrubrikerna.
Tidning kostar endast 20 kronor.
Läs tidningen och hjälp oss att sprida den på bokbord, till vänner och bekanta.
Sänd din beställning till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket kunniga och engagerade skribenter deltar i detta nummer.
Irakiska vänner som medverkar i tidningen är väl kända av irakier mot ockupationen.

Du kan se tidningen som pdf här.
Du kan se alla tidigare nummer av Brännpunkt Irak r och även beställa nummer 2-6.
Alla nummer kostar 20:-/ex.