Skriv ut denna sida

20/3: Hur konflikten i Israel och Palestina påverkar vardagen

Nils Lundgren 15 mars 2012

Lama Abu-Iseifan som har sin släkt i Palestina, samtalar med  Jonatan Stanczak, Lotta Schüllerqvist, Basma Ih Abualila från Gaza och Johanna Wallin. 

Galleri Kontrast, Hornsgatan 8, Stockholm. Tisdagen den 20 mars kl: 19:00

Galleri kontrast (Hornsgatan 8) anordnar två föredrag/samtal om Palestina i samband med Linda Forsells utställning "Life´s a Blast".

Tisdagen den 20 mars kl: 19:00 förs ett samtal under rubriken: Vad händer när konflikten blir vardag? Ett samtal om hur konflikten i Israel och Palestina påverkar vardagen för de människor som bor där. Hur drabbas vanliga människor på respektive sida? Hur påverkas kvinnorna och barnen? Och vad händer med ett samhälle när en konflikt pågår så länge att den blir vardag?

Medverkande:

Lotta Schüllerqvist, journalist och författare till boken ”Marnas hemlighet - Berättelser från Gaza”,

Basma Ih Abualila, filmare och journalist från Gaza,

Johanna Wallin, bosatt i Jenin och författare till boken ”Jag går aldrig ensam mer”,

Lama Abu-iseifan som har sin släkt i Palestina, samt

Jonatan Stanczak som har sin släkt i Israel och driver Frihetsteatern i Jenins flyktingläger.

Moderator: Pernilla Ahlsén, journalist och författare

Torsdagen den 22 mars kl. 19:00 har Galleri Kontrast ytterligare ett samtal, denna gång under rubriken: Är bilden av Israel och Palestina verklig? Stämmer bilden som media ger överens med verkligheten? Hur påverkas journalister och fotografer av vad de förväntar sig hitta och förväntas leverera? Hur tar man som fotograf ställning, och vilket ansvar har man? Vad innebär det att ge en balanserad bild av en konflikt som har cementerats och som nästan alla har en åsikt om? Och hur kan man hitta nya sätt att berätta om det som vi har sett om och om och om igen i media?

I diskussionen deltar Donald Boström, bildjournalist och författare till boken Inshallah, Yvonne Fredriksson som arbetar för Palestinagrupperna och har bott många år i Israel och Palestina, Ulf Öfverberg från Samfundet Sverige Israel, Jonte Wentzel, bildjournalist som har arbetat i Gaza för Expressen, Lotta Schüllerqvist tidigare DNs korrespondent i Jerusalem, samt Linda Forsell, bildjournalist och upphovsman till utställningen på Galleri Kontrast. Moderator är Urban Löfqvist från Reportrar utan gränser

Relaterade artiklar (efter tagg)