Skriv ut denna sida

I skuggan av Israel och Palestinakonflikten

Nils Lundgren 22 februari 2012

En fotografisk berättelse från ett av världens mest välbevakade hörn, om det som händer utanför det vi läser om i dagspress. Bilder från vardagsliv i konfliktens skugga. Galleri Kontrast, Hornsgatan 8, Stockholm, fram till den 25 mars.

Det handlar om ett konstigt, apart samhälle. Och om människor som beter sig som om det vore normalt. Min första resa till Israel och Palestina var en ren impuls och ingenting gick som planerat. Men i det tillståndet av förvirring så började jag fotografera vardagen mitt i konflikten, och människorna som lever i den.

Sida vid sida med de reella anfallen, striderna och dödsoffren, så pågår också en konflikt inuti varje människa som bor i Israel och Palestina. Vanliga människor gör varje dag ovanliga val för att överleva.

Små saker i vardagen som bygger upp hat och de svåra val som alla tvingas göra, gör att hela regionen genomsyras av ett udda psykologiskt sinnestillstånd. Människor ser på sin omgivning med
skygglappar.

Det här är ett projekt som härstammar från den del av mig som vet att förmodligen skulle även jag försvara övergrepp, om jag blev skickligt vilseledd. Och inte att förglömma, även de som vilseleder är själva vilsna.

Det finns mycket rädsla. Det här är ett litet utsnitt ur Linda Forsells berättelse från Israel och Palestina. Ladda ner Lindas PDF längst ner.

Life's a blast«

Välkommen på versnissage och boksläpp


Life´s a blast är en fotografisk berättelse från ett av världens mest välbevakade hörn, Israel och Palestina. Linda Forsells bok handlar om det som händer utanför det vi läser om i dagspress. Bilder från vardagsliv i konfliktens skugga i Israel och Palestina.

Utställningen visas på Galleri Kontrast 25 februari till 25 mars. 

Galleri Kontrast, Hornsgatan 8, www.gallerikontrast.se

Ladda ner pdf-presentation av boken

Linda Forsell är fotograf och journalist bosatt i New York och Stockholm. Hon har haft flera utställningar. Life's a blast är hennes första bok.

För mer information om Life´s a blast kontakta Linda Forsell: 073-036 48 09 » Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Premiss är Arenagruppens förlag för uppdragsutgivning. Vi samarbetar med organisationer, myndigheter, företag, fackförbund och andra med bokutgivning, materialproduktion, textbearbetning och textproduktion.

För mer information om Premiss » www.premissforlag.se

Relaterade artiklar (efter tagg)