Skriv ut denna sida

Sigbert Axelson om en ny bok

VIDEO: Sigbert Axelson: "Gränsbo i krigets skugga. Minnen och erfarenheter av motståndet." 14 augusti 2012
Sigbert Axelson: "Gränsbo i krigets skugga. Minnen och erfarenheter av motståndet." Knut Lindelöf - Nils Lundgren +46730398823

Sigbert Axelson talar om antologin: "Gränsbo i krigets skugga. Minnen och erfarenheter av motståndet", boken tillägnas alla de kvinnor och män som i kamp mot den tyska ockupationen av Norge ställde sina hus och ägor till förfogande för motståndet." Boken är skriven av Willy Olofson och Sigbert Axelson, den släpptes på de Nordiska fredssamtalen i Degerfors 3-5 augusti.

Willy Olofsons, Sigbert Axelsons m fls antologi "Gränsbo i krigets skugga. Minnen och erfarenheter av motståndet." ISBN 978-91-977128-5-9, ISSN 1101-6701. som självupplevt berättar om de värmländska gränstrakternas situation och om lokalbefolkningens roll i motståndet mot Tysklands ockupation av Norge under Andra världskriget. Sigbert Axelssons tal avannonserades av moderatorn Anders Björnsson.

Folket i Bild/Kulturfront sålde boken:"Gränsbo i krigets skugga,erfarenheter och minnen av motståndet" på Nordiska fredssamtalen i Degerfors 3-5 augusti. 

För mer info: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

VIDEO: Sigbert Axelson: "Gränsbo i krigets skugga. Minnen och erfarenheter av motståndet."

Relaterade artiklar (efter tagg)