Skriv ut denna sida
måndag, 06 februari 2012 15:14

Karma is a milk. Regi: Karim Fakih Utvalda

Skrivet av 
Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

Karim Fakih i Lilla Edet gör egna kortfilmer där han regisserar, och även skådespelar. Trots allt han har emot sig har han startat 'Blakklight Pictures'. I hans framtidsplaner finns en långfilm om ungdomar i förorten.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Hvitfeldtska gymnasiet: Karim Fakih bor i Lilla Edet och trots allt som är emot honom så står han just nu med ett företag 'Blakklight Pictures' där han, Lavin Eskandar, Saman Nazar och Shwan Nazar gör musikvideos åt artister och egna kortfilmer. Det är han själv som korrigerar, regisserar, och även skådespelar. Karim Fakih är en väldigt duktig kille som förtjänar uppmärksamhet och publicitet. Han hjälper människor och sysselsätter folk och inspirerar många genom det han gör.

Blakklight Pictures – Ljus för unga i förorten

Karim Fakih vill rycka upp unga ifrån gränderna i förorten och är en stor förebild för alla invandrare i förorterna. Han visar att man kan ta vara på tiden och inte slösa bort sina dagar genom att hänga på random ställen – med det tankesättet har han åstadkommit ett eget filmbolag – Blakklight Pictures.

’’Tro på dig själv för du kan göra mycket bättre än vad du själv tror’’ är Karims eget motto som han själv använt för att ta sig upp och inte hamna i trubbel. Han har alltid jämfört sig själv med andra ungdomar och försökt att inte hamna där dem har – luffande på staden, rökandes, drickandes. Att en dag ska gå till spillo genom att göra ingenting är inget alternativ- Everyday is an unique gift- så gör det bästa av dagen, tycker Karim.

Det hela började med ett projekt i 9an där man skulle göra en kort film och där upptäckte Karim sitt intresse och sin talang för film och regi. Filmen fick första pris i skolans tävling – och då visste Karim exakt vad han ville fortsätta med. Genom att ändra sitt gymnasieval från Samhällsprogrammet till Media så började resan till en ny värld full av film och eventuellt fram till början av ett snabbt växande företag.

Just nu gör Blakklight Pictures egna roliga kortfilmer som dem lägger upp på nätverkssiter som Youtube och Facebook. De gör även musikvideos åt artister.

Framtidsplanerna är mestadels en långfilm om ungdomar i förorten, hur man tar sig ur den och hur man kan jobba för att kunna leva ett riktigt liv. Genom denna film vill Karim att folk inser att man kan göra bättre ifrån sig.

Målet är att lyckas förmedla de känslor som man vill få fram i filmerna och lyckas få människor att känna igen sig i situationerna som filmer innehåller.

Just så jobbar Karim Fakih, Lavin Eskandar, Saman Nazar och Shwan Nazar och företaget Blakklight pictures med små kortfilmer och musikvideos så målet är i sikte men hårt jobb "ligger i vägen".

Läs 3572 gånger Senast ändrad söndag, 12 februari 2012 07:53
Nils Lundgren

Journalist sedan 1981, varav under 20 år anställd på Sveriges Television. Idag frilans som gärna tar erbjudanden som jag inte kan motstå.

Dokumentärer: Upprättelse – en film om interneringslägren i Sverige under andra världskriget,

Luz drömde om ett liv, Kosovo – I orkanens öga. Frilansat i Somalia, norra Ryssland, Västbanken och Gaza.

Nils är den svenska kortvarianten av det grekiska namnet Nikolaus som är sammansatt av orden nike som betyder seger och laos med betydelsen folk.

Senaste från Nils Lundgren

Media

Karma Is A Milk BlakklightPictures