Skriv ut denna sida
måndag, 02 september 2013 10:19

Nere för räkning

Skrivet av  Kristian Borg
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Benny Nilsson Benny Nilsson Foto Verbal Förlag

I Nere för räkning skriver litteraturvetaren Benny Nilsson öppet och engagerande om sin sjukdom. Det är en personlig och samtidigt allmängiltig berättelse om den livslånga  vägen till utbrändhet och orsakerna bakom. Men det är ingen självhjälpsbok. Snarare tvärtom.

Utmattningsdepression, eller utbrändhet som det oftare kallas, är den nya folksjukdomen. Antalet sjukskrivna har ökat stort de senaste åren. Omgivningens brist på förståelse kan vara lika tufft för den drabbade som de vanliga symtomen: nedstämdhet, extrem orkeslöshet, minnessvårigheter, sömnproblem och social isolering.

 

Nere för räkning visar att man oftast måste skaffa professionell hjälp för att kunna hantera utmattningsdepression. Schematerapi och ACT, tredje vågens kognitiva beteendeterapi, kan vara ovärderliga verktyg på vägen mot en friskare vardag.

Nere för räkning utkommer 2 september. Finns även som ljudbok, inläst av författaren.

Om författaren

Benny Nilsson är född 1965, bosatt i Stockholm och verksam i förlagsbranschen. Han är fil. kand. i idéhistoria och fil. mag. i litteraturvetenskap. Nere för räkning är hans debut.

 

Nere för räkning. En berättelse om utmattningsdepression

Författare Benny Nilsson

Form Daniel Andreasson

Omfång 146 sidor Format 135x210 mm, kartonnage

ISBN 9789197749572

 

Verbal förlag ger ut reportage- och debattböcker, essäistik och skönlitteratur.

Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0704-25 32 61. Läs mer på verbalforlag.se.

Läs 3781 gånger Senast ändrad måndag, 02 september 2013 10:32

Relaterade artiklar (efter tagg)