Skriv ut denna sida
onsdag, 28 augusti 2013 13:29

99 inspirationer för pensionärer

Skrivet av  Michel Jonson
Betygsätt den här artikeln
(3 röster)
Äntligen pensionär Äntligen pensionär

I september lanserar Nicotext bokförlag en ny inspirationsbok för pensionärer. " - Vi tycker att pensionen är något att fira och det gör vi med denna bok". I boken får läsaren 99 äventyrliga tips om hur man kan tillbringa sin nya fria tid

En aktiv lösning på pensionärsproppen!

Nu kommer hösten med stormsteg och många som gick i pension i somras går inte tillbaka till sina arbeten – en stor omställning för många 65-åringar i hela Sverige.

Att bli pensionär är en stor omställning och man kan behöva lite hjälp på vägen, därför har Nicotext bokförlag nu givit ut boken Äntligen Pensionär – 99 nya upplevelser att förverkliga för dig som slutat jobba. Efter ett långt och aktivt arbetsliv kan det vara skönt att ta det lite lugnt, efter ett tag kommer det förhoppningsvis en längtan efter nya utmaningar i vardagen. Då finns denna roliga, inspirerande guide för dig som Äntligen är Pensionär!

Vi vet att medellivslängden ökar stadigt och vi blir piggare och friskare. I Sverige idag är det fortfarande vanligt att gå i pension vid 65 års ålder. Många är oftast är pigga, aktiva och redo att ta tag i nya utmaningar när de pensioneras men för att ledigheten inte skall bli en alltför stor omställning har vi tagit fram lite hjälp på vägen. Boken Äntligen Pensionär hjälper dig att göra nya saker, bryta mönster och det viktigaste; att på ett spännande sätt spendera din nya tid som pensionär.

Denna unika inspirerade bok innehåller både stora och små upplevelser, utmaningar och tips på saker man kan göra för att få ut det mesta av sin ledighet. Så var stolt och glad över det arbetsliv du nu lägger bakom dig, för nu börjar ditt nya, spännande, lediga liv!

Om författaren: Michel Jonson fick idén till Äntligen Pensionär då hans mamma (som snart går i pension) berättade att hon inte ville bli sysslolös. Michel började då att snickra på små uppgifter till henne för att stärka, utveckla och utmana henne. Tillslut blev det en hel bok.

”Boken skrev jag till min mamma, mina vänners föräldrar och alla glada pensionärer. Min förhoppning är att de ska få många bra inspirerande uppslag över vad man kan göra med all sin nyvunna Michel arbetar till vardags på Skandia som har hand om många pensionärers ekonomi, yrket har också givit honom inspiration till boken. Själv är han bara halvvägs till pensionen men han har redan börjat fundera över vad han skulle vilja göra efter arbetslivet. Om han fick tjuvstarta med boken redan nu skulle han:

1. Bestiga Sveriges högsta berg (#13)

2. Testa på att vara privatdetektiv (#22)

3. Lära sig att jonglera (#40)

Om boken: Äntligen pensionär

– 99 nya upplevelser att förverkliga för dig som slutat jobba

Författare: Michel Jonson

ISBN: 9789187397042

Releasedatum: september 2013

Läs 7687 gånger Senast ändrad fredag, 30 augusti 2013 12:33

Relaterade artiklar (efter tagg)