Skriv ut denna sida
tisdag, 13 augusti 2013 12:32

Debutroman av Anita Eklund Larsson

Skrivet av  Anita Eklund Larssons förlag
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

"Brevet från andra sidan" är Anita Eklund Larssons första bok, utgiven på eget förlag. Boken inspirerades av hennes son som har ett varaktigt funktionshinder från födseln. Boken visar bland annat på skillnaden mellan en person som lever med sitt handikapp från födseln, och en annan som, mitt i livet, efter olycka måste lära sig att gå igen. Vem klagar mest?

En roman skriven av en helsvensk kvinna, som utspelar sig i USA, närmare bestämt i Minnesota.

BREVET FRÅN ANDRA SIDAN är tänkt som den första boken i en trilogi, där vi får följa familjerna Carter och Walker, en berättelse där vi får följa flera personers livsöden. Carters sliter hårt med sin hästgård i den lilla staden Mora, Minnesota medan Walkers lever i lyx och överflöd på sin herrgård i utkanten av Minneapolis.  Kärlek, het passion och svek blandas med tragedi, sorg och intriger. En brand tar ett liv och skadar en annan väldigt svårt och hans liv slås i spillror. En liten pojke lever med diagnosen cerebral pares. Vem klagar mest? Den som kommer leva med sin funktionsnedsättning hela livet, eller den som får kämpa för att klara av det som alltid varit en självklarhet, igen?

Bokens författare, ANITA EKLUND LARSSON, har själv aldrig varit i den delen av USA, men då hon är uppvuxen i Mora, Dalarna i Sverige, har hon länge vetat om att Mora i Minnesota existerar, och hoppas på detta sätt få möjlighet att besöka staden på andra sidan Atlanten en dag. För att ändå knyta historien till Sverige, valde hon att ge båda familjerna svensk härkomst, Carters på långt håll medan Walkers är på mycket närmare håll. Hon har själv en son med cerebral pares, ett varaktigt funktionsnedsättning men ändå är han levnadsglad och lever ett liv som är normalt för honom.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs 3276 gånger Senast ändrad tisdag, 13 augusti 2013 12:48

Relaterade artiklar (efter tagg)