Skriv ut denna sida
tisdag, 02 juli 2013 19:22

Stark, personlig Hip Hop låt som berör

Skrivet av  Tobias Sundström
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Tobias Sundström Tobias Sundström Recensent för Folket i Bild/Kulturfront

Metaforerna i "Postalkoholismen" klingar skönt i öronen och får en att bygga upp egna bilder, om hur livet en gång var.

Jimme T Saint har åter igen rosat Hip Hop marknaden med sin nya låt ”Postalkoholismen”, som är producerad av P-Tech Santiago. Denna är en slags uppföljare till ”Nykter, Ren & Kreativ” som han själv beskrivit. Om hans kamp för nykterheten och uppgörelsen med de gamla destruktiva liv som han en gång levde.

Låten har ett skönt gung och man fångas upp omgående, i hans sätt att uttrycka sig på klassiskt Hip Hop vis. Metaforerna klingar skönt i öronen och får en att bygga upp egna bilder, om hur livet en gång var.

Jimme T Saint beskriver sin uppväxt som hård och tuff, vilket gjorde att tillflykten blev alkohol och droger. Jag upplever som lyssnare, att vägen in bland de svarta molnen inte var hans eget val. Livet är inte alltid rättvist på både gott och ont. Men ur en dröm som han själv beskriver i texten. Begravs han genom sin mammas ögon, och efter uppvaknandet återfår han medvetandet och hittar kärleken till livet. Nykter, ren och kreativ del 2.

Tobias Sundström

PS. Längre ner kan du själv lyssna på låten Postalkoholismen". Skriv gärna en egen kommentar! DS

 

Jimmie T Saint Låten fungerar som en slags uppföljare till "Nykter, Ren & Kreativ", om min kamp för nykterheten och min uppgörelse med de gamla destruktiva liv som jag en gång levde. Detta är nyvädrade tankar och känslor kring det som händer. En slags rapportering och ett minnesmärke. Detta speglar den nuvarande sinnesstämningen. Kampen fortsätter! Låten är producerad av P-Tech Santiago! 

LYSSNA: http://www.youtube.com/watch?v=IGFE6LyCBRo

Ladda hem: http://jimmiethesaint.bandcamp.com/track/postalkoholismen

Läs 3380 gånger Senast ändrad tisdag, 02 juli 2013 19:32

Relaterade artiklar (efter tagg)

Media

"Postalkoholismen" Jimmie T Saint