Skriv ut denna sida
tisdag, 18 juni 2013 09:45

Inspirerande retromönster för nya generationen stickare

Skrivet av  PM-Massolit Förlag
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Garngrafitti täcker lyktstolpar och statyer. På Malmö Konsthall kunde man nyligen promenera runt bland stickade tröjor med politiska budskap. Till och med Cirkus Cirkör har akrobatiskt stickat in scener runt om i världen med deras Knitting Peace. Stickning syns i allt fler sammanhang och många vill testa själva men vet inte riktigt hur. Till hösten kommer en ny stickbok som är en bra hjälp på vägen.

Lättstickat – Finstickat är en lättförståelig guide som med steg-för-stegbilder av olika tekniker är en rejäl snabbkurs i stickningens grunder. Författaren Anna Wilkinson är en prisvinnande kläddesigner som vill inspirera unga till att plocka upp stickorna och prova på att göra själv. I boken får du 20 mönster för accessoarer och klädesplagg och tydliga instruktioner som börjar från början med hur du knyter den allra första maskan, löpmaskan.

Här är en stickboken för dig som längtar efter retromoderna stickmönster med spännande kombinationer av färger och tekniker. Vad sägs om en skotskrutig tröja, prickiga strumpor eller en flätstickad basker? Eller varför inte en kofta som ser ut som en collegejacka?


Massolit Förlag är ett fristående förlag med en utgivning präglad av kvalitet och mångfald. Massolit Media AB (publ) är ett svenskt mediebolag noterat på Aktietorget sedan april 2013 med ca 600 ägare. Utgivning är präglad av kvalitet och mångfald inom både det digitala och tryckta formatet. Vi lägger grunden till en kreativ och öppen miljö där det finns plats för allt ifrån skönlitterära verk, till globala spel och barnboksappar. Massolit övertog 2012 den svenska utgivningen hos Turbine som hittills gett ut över 200 barnböcker i Sverige. Lethe som ger ut internationell kvalitetslitteratur ingår också i Massolit, samt Hälsoförlaget som ger ut böcker om hälsa, livsstil och personlig utveckling.

Läs 2718 gånger Senast ändrad tisdag, 18 juni 2013 09:54