Skriv ut denna sida
tisdag, 06 november 2012 16:15

Melody’s Echo Chamber

Skrivet av  Tommy Lindström
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

En inspirerande debut som dragits genom en gigantisk drömreverbkammare

Melody Procet som går under namnet Melody’s Echo Chamber släpper sin debutskiva som går under samma namn. Hon spelade tidigare i bandet My Bee’s Garden. Fascinerad av bandet Tame Impala och deras psykedeliska ljudlandskap bestämde hon sig för att fråga Kevin Parker om han ville producera hennes album. Efter att varit förband åt dem med My Bee’s Garden började de senare att arbeta med hennes soloalbum i Parkers studio i Perth.


Så hon gav helt enkelt Parker fria händer att skulptera hennes sound som han ville. Och visst hör man att han givit skivan sitt signatursound. Det är psykedelika/drömpop och shoegaze som passar perfekt till hennes låtar. Man hör influenser i hennes musik av Serge Gainsbourg, Stereolab och Broadcast, men dragit genom en gigantisk drömreverbkammare.


Singeln I Follow You, är en fantastisk låt och även Endless Shore är stark. De andra låtarna är inte lika starka men skivan försätter en i ett drömtillstånd som är svårt att värja sig mot. Det är en inspirerande debut mycket tack vare den fantastiska produktionen. Med en konceptuell hållning igenom hela skivan som håller ihop det till ett delikat psykedeliskt smörgåsbord att sätta sig vid.
Betyg; 4

Tommy Lindström

Video längre ner.
Melody’s Echo Chamber

Läs 6453 gånger Senast ändrad lördag, 10 november 2012 02:10

Relaterade artiklar (efter tagg)

Media

Melody's Echo Chamber - I Follow You (Official Music Video) 29 aug 2012 av pitchforktv