Skriv ut denna sida
tisdag, 14 februari 2012 13:10

Annorlunda, mångkulturella Natashan Utvalda

Skrivet av 
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Natashan av författardebutanten Beata Agnieszka Konar med illustrationer av Nina Karlsson. En annorlunda skildring av en flicka från en mångkulturell bakgrund.

Natashan handlar om en flicka från en multietnisk bakgrund i ett samtida Sverige, som går igenom precis samma saker som alla andra barn- Livet! Hon känner sig övergiven av bästa kompisarna som slutat på dagis för att börja i skolan. Av morfar som verkar tycka att andra barn är både bättre och duktigare än hon. Av Sam som inte längre finns. Kanske till och med av mamma och pappa som bara tycker att hon bråkar. Men så kommer ett spännande brev på posten. Kanske kan allt bli som hon önskar ändå? Natashan är den första i en planerad serie böcker skrivna av Beata Agnieszka Konar. Boken riktar sig till barn mellan 5 och 10 år, åldern då kompisar blir allt viktigare, familjen känns allt knasigare och döden allt mer skrämmande.

I mars 2011 bildades GRYF FÖRLAG. I augusti 2011 släpptes förlagets första titel, Natashan av författardebutant Beata Agnieszka Konar med illustrationer av Nina Karlsson.

GRYF FÖRLAG ägs och drivs av filmare/journalist Beata Konar (med SVT visade filmer så som Olga - en liten film om ensamhet och Mer än bara en svensson). Visionen är att berätta historier som berör och som ger barn och vuxna en läsestund då de även kan få tillfälle att prata om allt det som är viktigt – livet. Varje bok som ges ut på förlaget bygger på ett riktigt barns egna berättelser och erfarenheter.

PROVLÄS BOKEN NATASHAN

 

Titel: Natashan ISBN 978-91-7437-279-3 (Gryf Förlag 2011)

Text: Beata Agnieszka Konar

llustrationer: Nina Karlsson

Läsarreaktioner om Natashan

"Vilken bra bok, Vincent sitter trollbunden, den är fantastiskt bra, Tack.Den fångar verkligen ett barns värld, och tar deras problem på allvar. Illustrationerna
är oxå enastående." /Pappa till en 5-åring

"Verkligen helbra, tankvärd och kul. Mina barn älskar den och jag med. Boken får oss att prata om sånt som mina barn är med om just nu, speciellt den äldsta.!" / Mamma till 4 och 6- åring.

"Underbart! Tårarna kom direkt! Vi älskar den.cid:image003.gif@01CCE586.8B388FE0, hälsar Mamma till 10 och 5-åring".

"Vi känner igen oss. Mitt barnbarn Philip 6 år sitter alldeles tyst och lyssnar. Han vill höra mer och mer."/ Farmor

"Kunden kom in och köpte ett till ex i present, berättade att hennes 7- åring tagit med boken till skolan och att fröken nu högläste boken för klassen."/Expedit i bokhandeln

 

 

 


Läs 2529 gånger Senast ändrad onsdag, 15 februari 2012 14:36
Nils Lundgren

Journalist sedan 1981, varav under 20 år anställd på Sveriges Television. Idag frilans som gärna tar erbjudanden som jag inte kan motstå.

Dokumentärer: Upprättelse – en film om interneringslägren i Sverige under andra världskriget,

Luz drömde om ett liv, Kosovo – I orkanens öga. Frilansat i Somalia, norra Ryssland, Västbanken och Gaza.

Nils är den svenska kortvarianten av det grekiska namnet Nikolaus som är sammansatt av orden nike som betyder seger och laos med betydelsen folk.

Senaste från Nils Lundgren

Relaterade artiklar (efter tagg)

Media

Skådespelare Nadja Franke läser valda delar, ackompanjerad av musiker Emika Klasdotter. Beata Agnieszka Konar, illustration Nina Karlsson