Skriv ut denna sida

Schack4an - En sport i det tysta.

Nils Lundgren 21 mars 2012

Foto: Carolina Westin. Schackfyran lockade många fjärdeklassare till Globen i Stockholm som spelade under koncentreration. En helt egen sport i det tysta.

Vad är Schackfyran?
Schackfyran är en rikstäckande tävling för fjärdeklasser som går ut på att alla skall vara med. Det är viktigare för klassen att få med många än att några få är duktiga schackspelare. Informationsfolder…


Hur går det till?

Schackfyran inleds på hösten med att schackledare från klubbar och distrikt gör besök hos fjärdeklasser runt om i landet. Vi lär ut grunderna i schack och berättar om Schackfyran-tävlingen. Alla klasser som besöks får fem kompletta schackspel – oavsett om man väljer att vara med i tävlingen eller inte.


Hur anmäler man sig för ett besök?

Uppgifter om kontaktpersoner i respektive distrikt finns här, men det går också bra att anmäla sig direkt till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. som då förmedlar kontakten.


När spelas tävlingen?

Schackfyrans stora riksfinal avgörs i maj/juni. För att kvalificera sig dit spelar man kvaltävlingar som arrangeras regionalt och lokalt. Kalender för kvalificeringstävlingar finns här.


Undrar du något?

Kontakta oss gärna på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 011-107420.