Skriv ut denna sida

Damernas tur att älska en feminist

Nils Lundgren 14 februari 2012

Camilla Paulsson: - Jag tycker det var både upplyftande och jobbigt att höra männens åsikter”. Så skriver hon i ett brev till  serien ”Vem älskar en feminist?” i Sveriges Radio. I det första programmet av uppföljaren ”Damernas tur” ringer Mia Blomgren upp henne och andra lyssnare.

 

Vem älskar en feminist? – Damernas tur

 

Mia Blomgren tar kontakt med några av de kvinnor som hörde av sig efter radioserien ”Vem älskar en feminist?” där män pratade om feminism. Nu är det alltså damernas tur.

 

”Jag tycker det var både upplyftande och jobbigt att höra männens åsikter”. Så skriver Camilla Paulsson i ett brev till Mia Blomgren efter serien ”Vem älskar en feminist?”. I det första programmet av uppföljaren ”Damernas tur” ringer Mia Blomgren upp henne och andra lyssnare.

Foto: Michael Bennati

”Ofta är den feministiska debatten alldeles för svartvit, vilket temaserien ”Vem älskar en feminist?” verkligen utmanar.”, skrev den unga feministen Tilda Pontén till Mia Blomgren.

Dramatikern och regissören Suzanne Osten, som var en av de första kvinnorna i grupp 8, hörde också av sig till Mia Blomgren efter första delen.

– Jag blev så rörd när männen, trots sina ibland negativa synpunkter på feminism, ändå kände till kampsången ”Åh tjejer” som jag och Margareta Garpe skrev texten till en gång i tiden. Det betyder ju att feminismen i alla fall lever och frodas i människor medvetande, säger Suzanne Osten.

Ur Sångbok för kvinnor, Vi måste höja våra röster

”Vem älskar en feminist? - Damernas tur” sänds i Tendens i P1 måndag-onsdag 5-7 mars kl. 11.03 och är en uppföljning på serien ”Vem älskar en feminist”, som sänds i repris veckan innan, måndag-onsdag 27-29 februari kl. 11.03 samt fredag 2 mars kl.11.03.

Mer info om Tendens

Mer info om Mia Blomgren