Skriv ut denna sida

22/2: Pressfrihet och demokrati i irakiska Kurdistan

Nils Lundgren 6 februari 2012

Shwan Muhamad Mahmood  Mahmood, Editor of Avenex, en av journalisterna som berättar om tidningspressens villkor i irakiska Kurdistan 2012. Seminarium den 22 februari 2012, kl 13- 15.30: Riksdagshuset, lokal Mittpoolen, Riksdagen 2

Seminarium i riksdagen, med fokus på pressfrihet och demokratiutvecklingen i irakiska Kurdistan.

Det har gått snart ett år sedan de stora demonstrationerna den 17 februari  2011, då beväpnade vakter sköt in i demonstrationståget och flera personer  fick sätta livet till. För att uppmärksamma denna händelse har vi bjudit in  tre journalister från oberoende tidningar i Irakiska Kurdistan:

Mr Ahmed  Mohammed Rasheed Meera, Editor of Levin Mazasin,

Mr Shwan Muhamad Mahmood  Mahmood, Editor of Avenex,

Ms Ala Lattif Abdulkarem, journalist på tidningen Hawlati

samt Dr Kameran Ahmed Mohamedamin (Law and politics professor at Salahaddin  University i Erbil).

Det har snart gått exakt ett år sedan  demonstrationerna, leder demokratiutvecklingen framåt och hur ser tidningspressens villkor ut i Irakiska Kurdistan 2012?

En lång kamp för nationellt självbestämmande har mynnat ut i autonomi för det kurdiska folket inom den irakiska federationen. Nu möter det kurdiska  folket nya utmaningar ­ att förverkliga och utveckla demokratin, och värna de demokratiska rättigheterna, inte minst yttrandefriheten.

Dag och tid: 22 februari 2012, kl 13- 15.30
Plats: Riksdagshuset, lokal Mittpoolen, Riksdagen 2
 
Amineh Kakabaveh
Riksdagsledamot Vänsterpartiet
0761301236
Besöksadress: Mynttorget 2
08-786 55 46

Hon är grundare och före detta ordförande av anti-rasistiska och feministiska organisationen ”Varken hora eller kuvad” – hon heter Amineh Kakabaveh!

Ahmed  Mohammed Rasheed Meera