Skriv ut denna sida

Västerbotten - ordsatt, tonsatt, framkallat

Maria Sjöstedt - Dan Engman 3 november 2012

Dan Engman: Tyvärr måste föreställningen ställas in pga sjukdom. Köpta biljetter gäller till nytt försök med samma föreställning på datum som meddelas senare.

En berättarföreställning av Marianne Folkedotter, Johan Norberg och Jonas Knutsson till bilder av Sune Jonsson. Den 7 november kl 19.00 Black Box Studio Acusticum i Piteå, Norrbotten

Det förflutna finns lagrat i oss alla. Som en stark klangbotten i våra liv eller som mer undflyende bilder, ibland svåra att få fatt i. I Västerbotten vilar det historiska landskapet jämsides med den moderna tiden. I föreställningen Västerbotten har berättaren Marianne Folkedotter, musikerna Johan Norberg och Jonas Knutsson satt ord och ton på sina minnen och erfarenheter av att vara västerbottningar.
Berättelserna och musiken omges av Sune Jonssons fantastiska bilder.
Tillsammans bjuder de oss på en resa genom tid och rum där vi också ges möjlighet att möta oss själva, oavsett var i världen vi har vår egen rot. Föreställningen Västerbotten är en samproduktion mellan Västerbottensteatern och Västerbottens museum.

Manus Marianne Folkedotter
Musik Johan Norberg & Jonas Knutsson
Foto Sune Jonsson © Västerbottens museum
Regi Peter Engkvist
Scenografi & kostym Anders Wirén
Mask Isabel Lövgren Roberts
Projektioner Catrine Grenholm
Föreställningens längd: ca 70 min utan paus
Onsale: Start Thursday, 12-08-30 11:06
End Wednesday, 12-11-07 19:00 Reservation: Start Thursday, 12-08-30 11:06
End Wednesday, 12-11-07 19:00
Du kan även hämta ut dina biljetter hos Piteå Turistbyrå 0911-93390, och Reception Studio Acusticum, 0911-93006.

CITATET “Ett dokumentärt arbete vänder sig inte till den estetiske finsmakaren, den förströdde konsumenten, utan till människor med vitalt behov att öka sitt vetande, förvandla förmedlade miljöer, epoker, naturstycken till personligt erfarenhetsstoff, något att berika sitt inre landskap med.” Sune Jonsson 1978

Maria Sjöstedt - Dan Engman

Relaterade artiklar (efter tagg)