Skriv ut denna sida

Illustratör och tecknare

Nils Lundgren 4 september 2012
Ola Rehnberg, illustratör och tecknare Nils Lundgren +46730398823 i-Padkamera

SvDs avgångspaket klara Ola Rehnberg har jobbat som illustratör i 30 år, cirka hälften av dessa på Svenska Dagbladet. Där var huvuduppgiften nyhetsgrafik, men han gjorde också feature- och dagsversillustrationer.

SvDs avgångspaket klara :Totalt ska SvD minska sin personal med 50-60 tjänster, varav 40 på redaktionen. I dag arbetar 280 personer på SvD, varav 170 på redaktionen. Svenska Dagbladets ledning, journalistklubben och Unionen har nått en uppgörelse om de avgångsvederlagspaket som ska erbjudas SvDs personal. Överenskommelsen bygger på en frivillig lösning som är öppen för alla anställda som inte fyllt 65 år.

Ola Rehnberg berättar i videon om sitt arbete under 30 år som illustratör och tecknare inom media. Han arbetar med nyheter, grafik, featureillustrationer och dagsversteckningar.

Signaturen KAJENN skrev en mediekritisk dagsvers vilket Ola Rehnberg illustrerade med en kvinna som läser en tidning lika genomskinlig som en fönsterruta.

Ola Rehnberg har även varit anställd på SVT, DN och IDG, International Data Group. Åt Liber och Bonniers har han gjort läromedelsillustrationer och för ganska länge sedan gjorde han serier åt Bonnier/Carlsen, Semic och några Norrlandstidningar.
Honky Tonk

Den då odödliga Honky Tonk Women med Rolling Stones illustrerad av tecknaren och musikaliske allätaren Ola Rehnberg.

Han har tillägnat sig en hygglig bredd och framställer allt från avancerade grafiska illustrationer till simpla diagram och idéburna friare illustrationer.

Ola Rehnberg nås på:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på 0733802972