Skriv ut denna sida

Bra tryck på Stockholms Folk festival i helgen!

Antonie Grahamsdaughter 10 augusti 2015

Scen: Musik kulturdagar på Hässelby slott. Stockholm

Under fredagskvällen drog Stockholms Folk festival igång för fjärde året i rad. Med fokus på Mellanösterns och Skottlands folkmusik. Jag åkte dit för andra året i rad för att lyssna på och hitta tillbaka till tonerna från de många resor jag gjort i Mellan Östern och på Balkan.Orkestern "Afenginn" en mix av nordisk melankoli och Balkans "drag" där rytmen och tonerna virvlar mellan dessa uttryck och skapar en oförglömlig ljudresa. Man dras in i en synergi av oförglömliga toner och harmoni. En total musikförnimmelse utanför det vanliga. På festivalen spelade och sjöng Nino Ramsby, en fördjupad poetisk sinnlighet med sin mjuka röst och tonläge.

 

 

Under lördagens festivalkväll spelade också "Partiet" på en av de åtta festivalscenerna – ”Parkscenen”. Deras musik drar igång känslan och man dras in i en virvel och införlivas totalt i musiken. Man kan helt enkelt inte låta bli! Bra dagsaktuella texter, medryckande musik. Oförglömligt med bra feststämning.


Kul var det också att besöka tältet med Female Singer Songwriters och lyssna på oupptäckta talanger. Tunnelbaneorkestern som brukar spela i tunnelbanan uppträdde på terrassen under lördagskvällen. Folkmusiker mot Rasism fanns på plats. Ett bra initiativ i kampen mot normalisering av rasismen.Stockholms Folk festival bjöd på många spännande kända och okända band och spelningar men också ett spännande festivalliv med en mängd artister på olika scener men också spontana spelningar runt festivalområdet. God mat och dryck var en stor trivselfaktor. Det enda jag saknar är fler, många fler artister från ursprungsbefolkningar runt om i världen! Kanske kan det bli temat till nästa år!

 

Partiet This MVI 7956 from antonie frank on Vimeo.

Antonie Grahamsdaughter