Skriv ut denna sida

Bevara alliansfriheten - rapport från möte i Borås 11 juni, 2015

Sigge Andersson 16 juni 2015
Föreläsare Li Eriksdotter från Fib/K:s styrelse.
Föreläsare Li Eriksdotter från Fib/K:s styrelse. Bild: Olle Asp

Ett tjugotal personer kom till den samtalsafton Folket i Bild och ABF arrangerade i Borås den 11 juni. Ämnet för kvällen var "Bevara alliansfriheten". 

Föreläsarna, Li Eriksdotter från Fib-styrelsen och Fib-juristernas ordförande Lars-Gunnar Liljestrand, levererade matnyttiga argument i det samtal som modererades av Borås arbetarekommuns Mikael M Karlsson. Argument för varför Sverige som en liten och oberoende stat skall fortsätta vara oavhängig såväl NATO som dess ekonomiska motsvarighet, TTIP, om hur alliansfriheten har tjänat oss väl - oavsett vad man kan tycka om NATO i övrigt. Publiken, i vilken de flesta var nya ansikten, var kunnig och intresserad. Även de som hade farhågor om hur rysk expansionism kan utgöra ett hot mot Sverige, och vilket försvar vi ska ha mot detta, deltog i diskussionen. Det var ett resonerande samtal och det är arrangörernas förhoppning att alla som deltog var nöjda. Fler initiativ av samma slag behövs i hela landet! Det finns ingen anledning att vara tyst i frågan, som kan samla en bred opinion bortom vänster/höger-dikotomin.

OAsp1

Sigge Andersson, Li Eriksdotter och Tobias Henning. Bild: Olle Asp.


En transkription av Lars Gunnar Liljestrands anförande finns att läsa på http://fib.se/inrikes/item/4848-nato-medlemskap-ar-inget-flytande-tillstand-varfor-alliansfriheten-maste-forsvaras

OAsp2

Fib-juristernas ordförande Lars-Gunnar Liljestrand föreläser. Bild: Olle Asp.  

Sigge Andersson