Skriv ut denna sida

Nyheter från Celanders förlag

Celanders Förlag 5 december 2014

Screen_Shot_2014-12-04_at_10.47.40.pngFoto © Fabrizio Gatti

Om bland annat julbokmässan i Malmö 13.12.

 

Nyheter från Celanders

Nyhetsbrev 10/2014

 
     
 

Julbokmässa i Malmö 13.12

Lastbil med migranter på väg genom Saharaöknen
 

Foto © Fabrizio Gatti

Den trettonde december anordnar vi en liten julbokmässa för att visa en del av våra böcker och samla några av våra författare. I år genomförs julbokmässan på Poeten på hörnet, Södra Förstadsgatan 65 B i Malmö. Det kommer att finnas ett brett utbud, allt från reportage till poesi, uppläsningar varje hel timme och möjlighet att träffa författare och få böcker signerade.

Jennie Silis har arbetat mycket med den marockanska organisationen Oum El Banine som arbetar med ogifta mödrar i Agadir. Om det arbetet har hon skrivit boken En hedersam kvinna.

Björn Kumm är journalist och författare. Han har framför allt skrivit om mycket om Afrika och Latinamerika. Aktuell med I morgon Brasilien, ett personligt reportage om det största och mest motsägelsefulla landet i Latinamerika.

Mattias Jeschko Edberg försöker greppa en komplex och motstridig samtid i sin poesi. Hans debut som poet, samlingen Eldträd tidig morgon kom ut för ett år sedan.

Tony Johansson har fått många lovord (mer om det nedan) för sin debutroman Den tredje passageraren.

Natacha López & Mårten Björk har tillsammans skrivit Utan framtid, ett reportage om de protester som svept över världen i spåren av den globala finanskrisen.

Hållpunkter

12:00: Jennie Silis

13:00: Björn Kumm

14:00: Mattias Jeschko Edberg

15:00: Tony Johansson

16:00: Natacha López & Mårten Björk 

Framgångar för Den tredje passageraren

Tony Johanssons debutroman Den tredje passageraren om flyktingar, politiskt mygel på hög nivå och det nya övervakningssamhället har fått fina recensioner och vi måste redan trycka en andra upplaga. Dessutom har ett av de största finska förlagen Like Kustannus, som bland annat ger ut Jan Guillou och Jens Lapidus i Finland, just skrivit avtal med Tony om att ge ut boken i finsk översättning våren 2016.

Den tredje passageraren

Tony Johansson skriver så rappt och tempofyllt att det förvånar mig att "Den tredje passageraren" faktiskt är hans debut som deckarförfattare.

Bengt Eriksson i Expressen/Kvällsposten

en mycket läsvärd roman som rör sig i gränslandet mellan att vara en politisk thriller eller spionthriller. Tony Johansson lyckas i sin roman skapa en intrikat historia som väller över läsaren och skapar närmast en klaustrofobisk känsla hos läsaren.

Bengt-Urban Fransson i Piteåtidningen

Berättartekniken är smart och annorlunda. Den försätter läsaren i samma förskräckliga limbo som huvudpersonen och det går rakt in i både hjärta och hjärna.

Sophie Lossing i Skånska dagbladet

Bokdata

Tony Johansson: Den tredje passageraren

Omslag: www.bokochform.se

ISBN: 978-91-87393-14-3

Danskt band 264 sidor

Direktpris 200 kr

Utgivningsdatum 15 september

Beställ gärna direkt från förlaget.

 

Celanders Förlag