Skriv ut denna sida

15/12: Vart är Ryssland på väg?

Sveriges Nordkalottkommitté 30 november 2014

Sveriges Nordkalottkommitté har sedan mitten av 60-talet haft ett nära samarbete med Rysslands Finlands och Norges motsvarighet. Vårt motto har varit "Folkets diplomati" och våra gemensamma konferenser har handlat om fred och säkerhet. De senaste åren har samarbetet med Ryssland varit svårt att upprätthålla och frågan är "Vart är Ryssland på väg?"

Vart är Ryssland på väg?

Starttid

15 december 2014, kl. 18:00 

Sluttid

15 december 2014, kl. 20:30 

Ort

Luleå

Plats

Vetenskapens hus 

Sveriges Nordkalottkommitté har sedan mitten av 60-talet haft ett nära samarbete med Rysslands Finlands och Norges motsvarighet. Vårt motto har varit "Folkets diplomati" och våra gemensamma konferenser har handlat om fred och säkerhet.
De senaste åren har samarbetet med Ryssland varit svårt att upprätthålla och frågan är "Vart är Ryssland på väg?"

Kvällens föreläsare, Sven Hirdman är svensk diplomat och ambassadör med många års erfarenhet i Ryssland, där han var Sveriges ambassadör 1994-2004.Hirdman har tidigare bl.a varit statssekreterare i Försvarsdepartementet, ambassadör i Israel och Krigsmaterialinspektör. Hirdman började sin tjänstgöring på UD 1963 med stationering i Moskva. Hans mor var tyska Charlotte Schledt, om vilken hans syster Yvonne Hirdman har skrivit boken "Den röda grevinnan".

Sven Hirdman är flitig debattör och anlitad föreläsare om Ryssland och svensk säkerhetspolitik. Sedan sin värnplikt på Arméns Tolkskola 1958 och universitetsstudier i Uppsala har han större delen av sin yrkeskarriär sysslat med Ryssland. F.n har han ett antal uppdrag som konsult och för Utrikespolitiska institutet och för Östekonomiska institutet. I dagarna har Hirdman som medredaktör utgivit en bok med titeln "Bevara alliansfriheten-nej till NATO-medlemskap!" på Celanders förlag.

Sveriges Nordkalottkommitté

Relaterade artiklar (efter tagg)