Skriv ut denna sida

Stoppa Israels terror

Folket i Bild Blekinge 15 juli 2014

Screen_Shot_2014-07-15_at_20.59.57.png

Folket i Bild, Blekinge  om  demonstrationen på Klaipedalsplatsen i Karlskrona 12/7.

Med kort varsel samlades ett hundratal demonstranter på Klaipedaplatsen i Karlskrona 12 juli för att protestera mot Israels terrorbombningar av Gaza och raider på Västbanken.

Arrangör var Palestinska föreningen och från talarstolen fördömdes de pågående terrorangreppen av Elina Gustafsson, vice ordförande för socialdemokraterna i Karlskrona, Åsa Gyberg-Karlsson, gruppledare för Vänsterpartiet, Ulf Bjerén, ordförande i Blekingenätverket för oberoende, fred och alliansfrihet samt Jonas Sjölander, historiker.

Från talarstolen erinrades om den långvariga odemokratiska, olagliga och inhumana blockaden av Gaza, om förtrycket på Västbanken, om Israels upprepade bombningar och krig mot den instängda befolkningen i Gaza och om hur Israel också angripit och bombat grannländerna Libanon och Syrien. Och att all denna aggression varit omöjlig utan stöd av imperiemakterna USA och EU.

En orsak till Israels brutala angrepp pekades ut: Talesmän för Israel har hävdat att en enhetsregering mellan Fatah och Hamas är ”problematisk” för Israel. Att söndra för att härska är klassisk imperialistisk härskarteknik. Angreppet syftar till att försvaga det palestinska motståndet.

Mötet krävde att Sveriges regering protesterar mot Israels terror och verkar för att den skamliga blockaden av Gaza hävs.

Folket i Bild, Blekinge

Folket i Bild Blekinge

Relaterade artiklar (efter tagg)